Pretparken Zuid-Holland

Zuid-Holland heeft twee overbekende pretparken voor de hele familie, inclusief de adrenalinejunkies. Duinrell ligt in Wassenaar en Drievliet niet ver daar vandaan in Den Haag. Ideaal om beide parken in een weekend te doen en dan te overnachten op Duinrell. Lees hieronder meer over de pretparken in Zuid-Holland. Veel plezier met het uitzoeken van een fantastische dagje uit!

Pretparken Zuid-Holland, Duinrell.

Pretpark Duinrell
Bron: https://www.duinrell.nl/

Duinrell is een familiepark en heeft voor elk wat wils van groot tot klein. Vanaf 1.20m mag je in rollercoaster de Falcon waar je met zijn achten in een karretje vanaf 22m hoog gelanceerd wordt als een pijl uit een boog. Alsof het nog niet genoeg is om 2.7g-krachten te ervaren, kun je in de Wild Wings het net zo spannend maken als je zelf wilt door zelf je vliegtuigje nog eens te rollen. Dit zijn de heftigste attracties van Duinrell, maar natuurlijk kun je net zulke spannende avonturen beleven: in de Ballenzee, met de Eeuwig Brandende Kaars en in Rick’s Fun Factory. Houd je meer van water dan kun je in het Tikibad je heerlijk uitleven op een van de 16 glijbanen of relaxen in het golfslagbad. Voor meer informatie over dit pretpark: https://www.duinrell.nl/.

Pretpark Drievliet in Zuid-Holland.
Pretparken Zuid-Holland
Bron: http://www.drievliet.nl/

Drievliet in Den Haag is ook een familiepretpark met weer een heel andere insteek. Natuurlijk heeft dit park een aantal flinke rollercoasters zoals de topattractie Formule X die je 2 seconden naar 70 km/u schiet. Drievliet staat bekend om zijn mooie shows in hun 5D bioscoop, hun geanimeerde jungleshow en de piratenshow waar echte piraten met elkaar vechten en de allerkleinsten kunnen zich geweldig vermaken in de 13 speciaal voor hen gebouwde attracties.

Natuurlijk noemen we ook Madurodam. Eveneens gelegen in Den Haag heeft dit attractiepark de beroemdste gebouwen van Nederland in het miniatuur. Toch wel een echt pretpark want Madurodam heeft een heusche achtbaan, mét een dubbele looping, zij het niet hoger dan een meter…

Reactie achterlaten, bijvoorbeeld een vraag, opmerking of misschien wel een review over een park in Zuid-Holland dan kan je hieronder het formulier invullen.

Last updated: maandag 11 november 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *