Pretparken Luxemburg

Pretparken in Luxemburg

Luxemburg behoort tot één van de kleinste landen van Europa en het is daarom niet verwonderlijk dat er niet veel pretparken te vinden zijn. Wel zijn er veel musea en veel mogelijkheden om activiteiten in de natuur te ondernemen. Toch kun je nog wel een pretpark in Luxemburg vinden. Luxemburgers zijn een ingetogen volk, dus verwacht van een Luxemburgs pretpark geen extravagante attracties. Vanwege de mooie natuur in Luxemburg kun je vooral veel outdoor activiteiten en themaparken verwachten. Dit maakt Luxemburg nog steeds zeer geschikt om met het hele gezin te bezoeken. Lees hieronder verder over de pretparken in Luxemburg.

Bekijk hier alle dagtickets voor pretparken >>

Attractieparken en pretparken in Luxemburg

Pret- en sprookjespark Bettembourg

Dit is een sprookjes- en pretpark midden in de Luxemburgse natuur en zeer geschikt voor de kleinere kinderen. Het park beslaat 25 hectare en is voorzien van een sprookjesbos, de enige dierentuin van Luxemburg, een aquarium, vlindertuin en een pretpark met speeltoestellen. In het pretpark gericht op kleine kinderen kunnen kinderen zich vermaken in botsautootjes, een treintje en ze kunnen er mechanisch paardrijden. Daarnaast zijn er twee grote speeltuinen, waar kinderen kunnen klimmen en klauteren. Een speeltuin is voorzien van allerlei waterattracties waarbij kinderen zelf water kunnen oppompen en via kanaaltjes naar de attracties kunnen leiden. In het park bevindt zich een groot bos. Hier kunnen de kinderen genieten van de verschillende huisjes waar ze achter glas een sprookje kunnen bekijken. Er is ook een echoput. Ook voor ouders is het sprookjesbos leuk om te ontspannen en te genieten van de rust als de kinderen bezig zijn.

In het dierenpark kun je de dieren per continent bekijken. Zo is het park namelijk ingedeeld. Er is een grote Amazoniahal waar doodskopaapjes los tussen het publiek lopen. Daarnaast herbergt de hal terraria met daarin schildpadden, vogelspinnen, vleermuizen en allerlei inheemse planten. Ook zijn er grote volières met exotische vogels. Ook is er een kinderboerderij waar kinderen tussen de geitjes kunnen lopen en hen mogen voeren.

Walygator Parc

Walygator Parc is het wildste pretpark van Luxemburg met allerlei grotere attracties zoals achtbanen, wildwaterbanen en draaimolens. Het paradepaardje van het park is

Walygator Parc

Bron: https://www.walygatorparc.com/

‘The monster’. Dit is een grote spectaculaire achtbaan van 1200 lang en die maximaal 40 meter de lucht ingaat. De achtbaan zit vol met spannende loopings en je gaat maar liefst zes maal over de kop. Is dit te eng, dan zijn er nog drie achtbanen, waarbij de een wat rustiger is dan de andere. De Dino raft voert je in een ton over een wilde waterstroom tussen de dinosaurussen. Ook voor kleine kinderen zijn er leuke waterattracties, zoals een waterglijbaan en bootjes om te varen. Verder heeft Walygator Parc vele draaimolen, van hele snelle en wilde tot rustige kinderdraaimolens.

Walygator Parc is verder voorzien van een kinderboerderij, waarbij je tussen de schapen en de geitjes mag lopen. Ook kleinere dieren zoals konijnen zullen voor de kinderen leuk zijn om te aaien. Ook is er een volière met papegaaien. In de Pony Ranch is het mogelijk om zelf een pony te berijden. Walygator Parc is een ideaal park voor de hele familie, met attracties voor zowel de oudere kinderen als de kleine kinderen.

Een review achterlaten, opmerking of een vraag over een bepaald pretpark in Friesland kan hieronder.

Pretparken Luxemburg
4.8 met 61 stemmen

2 Berichten

Moderator

33 minuten ago

Welk pretpark is volgens jou echt de moeite waard?

PretparkenNederland

33 minuten ago

Welke vind jij echt te gek in Luxemburg?

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Laatste reacties

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.