Efteling openingstijden

In de Efteling kun je zo een hele dag plezier beleven. Maar van hoe laat tot hoe laat is het park nu eigenlijk open? En zijn er manieren hoe je langer in het park kunt zijn? Wanneer je van plan bent om naar de Efteling te gaan op een bepaalde dag dan wil je natuurlijk weten wanneer het park geopend is en welke attracties allemaal geopend zijn. Lees hieronder meer over de Efteling openingstijden, en bekijk de actuele tijden door naar de website van het pretpark te gaan door hieronder op één van de links te klikken. Wij wensen je alvast heel veel plezier!

Informatie over de openingstijden van het pretpark

De openingstijden van de Efteling variëren per seizoen. Zo is het pretpark langer open in de zomer en minder lang in de winter.

  • Vanaf april tot en met juni is het park over het algemeen geopend van 10:00u-18:00u.
  • Vanaf juli tot en met augustus is het park geopend van 10:00u-20:00u.
  • In het hoogseizoen (juli, augustus) is het park op vrijdag en zaterdag zelfs open tot 23:00u!
  • Vanaf september tot en met medio november: 10:00u-18:00u.
  • Vanaf medio november tot en met het begin van de kerstvakantie in december: 11:00u-18:00u. In de weekenden is het park geopend tot 19:00u.
  • In de kerstvakantie: 11:00u-20:00u
  • Vanaf einde kerstvakantie tot en met maart: 11:00u-18:00u.

Deze openingstijden zijn over het algemeen juist. Soms zijn er dagen (feestdagen) dat de openingstijden afwijken en dat het park korter (of langer) open is.

De openingstijden van de Efteling

Als je het park voor een dag voor jezelf wilt hebben, dan moet ik je helaas teleurstellen. Het park is namelijk elke dag van het jaar geopend. Wel is het mogelijk om een half uur eerder het park in te gaan. Als het park voor de reguliere bezoekers om 10:00u geopend is, mag jij al om 9:30u naar binnen. Dit kun je op verschillende manier krijgen: je koopt een ‘Ticket Extra’ of ‘Ticket Luxe’ waarbij je, naast de reguliere ticketprijs, €10,- (Extra) of €30,- (Luxe) betaald.

Bij deze soorten tickets zitten overigens nog wat andere extra’s zoals eten en korting op souvenirs, maar dus ook geven deze tickets je eerder toegang tot het park. Ook kun je een half uur eerder het park in als je een overnachting boekt bij een accommodatie van de Efteling (Hotel, Bosrijk, Loonsche Land). Als je er één overnachting bijboekt, kun je beide dagen (zowel aankomst- als vertrek dag) een half uur eerder het park in.

De tijden en dagen checken op de app

Een dagje Efteling is hartstikke leuk en de tijd vliegt als je het leuk hebt. Als je trouwens een lang dagje wilt hebben met zo min mogelijk wachttijd is het overigens ook handig om de app te downloaden van de Efteling. Hierin kun je namelijk zien hoelang de wachtrij is bij vrijwel elke attractie zodat je niet opeens aansluit in een wachtrij die meer dan een uur lang duurt! Zo heb je extra tijd om dit geweldige pretpark te beleven!

Efteling openingstijden vakantie

Wil je te weten komen wanneer het park geopend is in bijvoorbeeld de meivakantie of misschien wel de zomervakantie? Ga dan naar de website van de Efteling om de actuele openingstijden te weten te komen. Heb je iets op te merken aan deze pagina, stuur dan tips in middels onderstaand formulier.

Last updated: maandag 29 juni 2020

1 gedachte over “Efteling openingstijden”

Plaats een reactie