Walibi Holland

Voor dit pretpark zijn huidige jasje kreeg, was het een boerderijpark, Flevohof. Stedelingen konden in dit park kennis maken met de landbouw. Begin jaren ’90 ging dit park failliet. Het park werd overgenomen door Walibi en opende zijn deuren onder de naam Walibi Flevo. Het park is daarna nog een keer overgenomen en bestond toen als Six Flags, waarna het na een nieuwe overname weer de naam Walibi kreeg. Vandaag de dag staat het park dan ook bekend als Walibi Holland.

De mascotte van Walibi is uiteraard de vertrouwde oranje Walibi (een neefje van de kangaroe). Tijdens de Six Flags jaren werd deze vervangen door de Looney tunes, om weer terug te keren sinds het park weer Walibi heet. Walibi heeft een hele metamorfose ondergaan en is met zijn tijd meegegaan. Walibi speelt in een band W.A.B. die concurreert met de band van zijn tweelingbroer, de band Skunx . Toen het park Six Flags was zijn er veel achtbanen en andere “thrill rides” in het park gebouwd. Vandaag de dag probeert Walibi Holland het imago van een familiepark te krijgen.

De attracties in Walibi Holland

De attracties zijn verdeeld in vier categorieën. Denkend aan Familyfun, Cool, Thrill en Kids
Een aantal van de attracties in Familyfun:

 • Le Tour Des jardins, Rij in een mooie old-timer door een prachtige Franse tuin
 • Los Sombreros, draai rond in de wervelende Mexicaanse hoedjes
 • Merlin’s Magic Castle, bewonder de toverkunsten van Merlijn tijdens je bezoek aan zijn kasteel
 • 5D theater, deze nieuwe attractie zal in 2012 geopend worden. Het theater laat de avonturen van Walibi en zijn vrienden zien

Attracties die vallen onder Cool zijn waterattracties. Ideaal voor een verkoeling tijdens een warme dag:

 • Crazy river
 • El Rio Grande
 • Splah Battle

Voor de durfals zijn de attracties in de categorie Thrill zeker een aanrader. Denk maar eens aan:

 • El condor, een achtbaan die je meeneemt voor een duizelingwekkende rit
 • Goliath, de snelste, hoogste en langste achtbaan van de Benelux]
 • Skydiver
 • The Tomahawk
 • Speed of Sound, een achtbaan met muziek

En natuurlijk wordt ook gedacht aan de kleintjes. Attracties die vallen onder kids zijn o.a.

 • Fibi’s Bubble Swirl
 • Haaz’ Garage
 • W.A.B. World Tour
 • Walibi’s Fun Recorder

Shows in Walibi

Naast de vele attracties zijn er ook twee show in het park te bezichtigen.

Rockstars: The Battle
In deze muzikale show nemen de bands W.A.B en The SkunX het tegen elkaar op. Ze doen hun best om zoveel mogelijk fans te verzamelen. Aan het einde van de show is het de keuze aan het publiek. Wie is de beste band?

Showgirls of Magic
Deze show is een waar Tribute aan Charlies Angels. De meiden nemen met hun magische show het publiek mee door de wereld van Charlie’s Angels

Overnachten:
Voor wie niet voldoende heeft aan één dag om het park te bezoeken kan overnachten in het vakantiepark bij het pretpark. Daarnaast heeft zoweg een aantal interessante aanbiedingen voor een hotel in combinatie met tickets voor Walibi.

Heb je binnenkort een dagje gepland om naar het pretpark Walibi te gaan en ben je benieuwd hoe het werkt met entree? Welke kosten betaal je om het pretpark Walibi binnen te komen en zijn er speciale tarieven beschikbaar voor groepen of kinderen? Wij geven vandaag een overzicht van de entreekosten.

Ticketprijzen

Een ticket voor Walibi is al beschikbaar vanaf €27,50. Deze prijs is beschikbaar wanneer je online een ticket koopt. Je moet dan ook online meteen aangeven op welke datum je het pretpark wil bezoeken. In drukkere periodes, zoals bijvoorbeeld de zomervakantie, liggen de prijzen een stuk hoger. In juli en augustus variëren de prijzen van €31,50 tot €32,50. In oktober kunnen de prijzen zelfs oplopen tot €34,50. Je hebt dan ook een speciaal Walibi Fright Nights tarief.

Je kunt ook een online ticket zonder naam kopen. Dan betaal je als volwassen persoon €36,50. Als kind of senior (6-11 of 55+) betaal je een bedrag van €34,50. Je mag dan ieder moment het park binnen stappen, zonder van tevoren een datum aan te geven. Zo blijf je lekker flexibel en raak je je kaartje niet kwijt als je onverwachts toch niet op je gekozen datum kan gaan.

Walibi heeft ook een aantal fijne prijsjes wanneer je met een grote groep naar het pretpark wil gaan. Voor groepen van 10-19 personen, betaal je een bedrag van €27 per persoon. Is je groep groter (meer dan 20 personen), betaal je een bedrag van €26,50.

De Friends pas

Mocht je vaker naar het pretpark gaan, is het misschien interessant om te kijken naar de Walibi Friends pas. Ben je alleen, kost dit €82,50. Voor dit bedrag kan je onbeperkt het park bezoeken in het seizoen. Ben je met meer personen (vanaf 3), dan kost dit €72,50. Het is ook mogelijk om een Walibi Family pas te kopen, vanaf 4 of 5 personen (€71,25 of €57 per persoon).

Contactgegevens:
Walibi Holland
Spijkweg 30
8256 RJ Biddinghuizen
Tel: +31 (0)321 32 99 99
Email: info@walibiholland.nl

Last updated: maandag 29 juni 2020

2 gedachten over “Walibi Holland”

Plaats een reactie