Phantasialand drukte

Een dagje naar Phantasialand, maar wanneer is het druk in het park?
Een dagje naar een pretpark met je vrienden of familie is natuurlijk altijd leuk. Het is alleen wel een beetje jammer als je een lange autorit naar Phantasialand in Duitsland achter de rug hebt en er bij aankomst achterkomt dat het erg druk is in het park. Hoe kun je deze drukte nou het beste omzeilen? In dit artikel zetten we de beste tips op een rij!

Drukte in Phantasialand?

Op de website van Phantasialand staat helaas geen kalender waar de drukste dagen van het jaar op worden aangegeven, maar je kunt er van uit gaan dat het er in vakanties en op vrije dagen over het algemeen redelijk druk zal zijn. Uiteraard speelt ook het weer mee. Met goed en droog weer zal het drukker zijn dan op een regenachtige dag of tijdens een hittegolf. Als je niet bent gebonden aan vakanties dan kun je de drukte het beste omzeilen door je dagje naar Phantasialand buiten het hoogseizoen en doordeweeks te plannen. Houd er wel rekening mee dat Phantasialand ook in de winter een speciaal thema heeft en daardoor een populaire bestemming is.

Wanneer zijn de wachtrijen langer?

In Phantasialand vind je meerdere spannende attracties die uiteraard erg populair zijn onder de bezoekers. De wachttijden voor deze attracties kunnen behoorlijk oplopen op een drukke dag. Mocht je perse een aantal van deze attracties willen bezoeken dan is het verstandig om je goed voor te bereiden en van te voren even naar het toilet te gaan en wat te eten en te drinken te kopen. Heb je geen zin om te wachten? In Phantasialand is ook een quick pass te koop waarmee je een snellere toegang tot de attracties kunt verkrijgen. Let er wel op dat er maar een beperkt aantal quick passes te koop is, dus wees er snel bij. Meer informatie over de quick pass is te vinden op de website van Phantasialand.

Geniet buiten de drukte om

Als je optimaal wilt genieten van Phantasialand dan is het raadzaam om je bezoekje te plannen buiten het hoogseizoen en om te zorgen dat je op tijd aanwezig bent. Hoe vroeger je bent, hoe meer kans je tenslotte hebt om de drukte enigszins te ontlopen en eventueel een quick pass te scoren. Ook raden wij aan om uit te zoeken welke attracties je echt heel graag wilt bezoeken en je daarnaast te storten op de overige, wat minder populaire en drukke, maar ook erg leuke attracties. Op die manier kun je genieten van je dag in Phantasialand zonder al te lang te hoeven te wachten!

Heb je een vraag of opmerking? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Plaats een reactie