Overzicht op een kaart

Overzicht pretparken in Nederland:

Amsterdam Dungeon
Attractie en vakantiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Dippie Doe
Duinoord
Linnaeushof
Madurodam
Billy Bird
Plopsaland Coevorden
Familiepark Drievliet
Pretpark Duinrell
Pretpark Efteling
Pretpark Koningin Juliana Toren
Speelland Beekse Bergen
Splesj
Park Tivoli
Attractiepark Toverland
Walibi Holland

Attractieparken Nederland

Nederland, het land waar veel attractieparken te vinden zijn. Wist je dat Nederland het land is met de meeste bezoeken aan een attractiepark? Hieronder een korte samenvatting van alle pretparken in Nederland, in volgorde qua populariteit.

1. Elfteling
De Efteling is het park vol sprookjes, achtbanen, dark rides en waterattracties. Ook is er een natuurpark aanwezig en worden er dagelijks shows gehouden. Het park is geschikt voor jong en oud!

2. Slagharen
Een fantastisch attractiepark met wel 50 attracties, variërend tot achtbanen, wildwaterbanen en zweefmolens. Een groot park, leuk voor kinderen, maar ook voor ouderen! Je kunt er ook overnachten.

3. Duinrell
Duinrell trekt de meeste bezoekers door het zogenaamde ‘Tikibad’, een spectaculair pretpark zwembad, vol spannende glijbanen en trechters. Het bijbehorende pretpark is niet heel groot, daarom is een combiticket aan te bevelen.

4. Walibi
Een pretpark voor avonturiers, dat is Walibi. Het pretpark zit vol achtbanen en andere enge en spannende attracties. Ook kinderen kunnen zich er prima vermaken!

5. Toverland
Dit attractiepark is speciaal voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, maar oudere kinderen kunnen zich er ook prima vermaken. Een deel van het pretpark is overdekt, dus bij minder mooi weer nog steeds een aanrader!

6. Koningin Juliana Toren
Een park in Apeldoorn, met 60 attracties voor alle leeftijden, bijvoorbeeld een reuzenrad, achtbaan en een spookhuis. Het pretpark is vooral leuk voor kinderen, maar ouderen kunnen zich er ook gerust een dag vermaken!

7. Hellendoorn
Het attractiepark ligt in het plaatsje Hellendoorn, in Twente. De attracties zijn geschikt voor jong en oud, dus voor een wijd publiek. Het park is relatief klein, daardoor overzichtelijk. Het waterpark is aan te bevelen bij mooi weer!

8. Drievliet
De Drievliet is een familiepretpark in Den Haag, met 35 grote attracties, een speeltuin en spetterende shows. Er is een achtbaan te vinden, een rollercoaster, wild waterbaan en nog veel meer!

9. Plopsa Indoor Coevorden
Plopsa is een indoor park, voor kleine kinderen (ongeveer tot 10 jaar). Het park is niet groot, waardoor kinderen prima hun eigen gang kunnen gaan.

10. Drouwenerzand
Drouwenerzand noemt zich het goedkoopste pretpark van Nederland. Weet je waarom? Bij de entreeprijs zit ook alvast gratis eten en drinken inbegrepen! Je kunt dus de hele dag gratis zoveel eten en drinken als je wilt. Het park is geschikt voor jong en oud, met leuke attracties, zoals een piratenboot, achtbaan, draaimolen en botsauto’s. Ook is er een (water)speeltuin aanwezig.

Overzicht pretparken in Nederland
4.9 met 3151 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *