Overzicht pretparken in Nederland

De meest populaire pretparken & themaparken

Efteling
Bekijk de ATTRACTIES van de Efteling >>
Attractiepark Slagharen
Bekijk de ATTRACTIES van Slagharen >>
Bekijk de ATTRACTIES van de Julianatoren >>
Disneyland
Bekijk de ATTRACTIES van Disneyland >>
Walibi
Bekijk de WEBSITE van Walibi >>
Duinrell
ATTRACTIES van Duinrell >>
Plopsa
Bekijk de ATTRACTIES van Plopsa Indoor >>
Hellendoorn
Bekijk de ATTRACTIES van Hellendoorn >>
Bekijk de ATTRACTIES van Drouwenerzand >>

Hieronder vindt u een kaart met het overzicht van de grotere pretparken in Nederland. Klik op de groene sterren voor adres en overige informatie. En gebruik de routeplanner onder het kaartje voor het opvragen van reisinformatie.

Overzicht met pretparken op de kaart:

Overzicht pretparken in Nederland:

Amsterdam Dungeon
Attractie en vakantiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Dippie Doe
Duinoord
Linnaeushof
Madurodam
Billy Bird
Plopsaland Coevorden
Familiepark Drievliet
Pretpark Duinrell
Pretpark Efteling
Pretpark Koningin Juliana Toren
Speelland Beekse Bergen
Splesj
Park Tivoli
Attractiepark Toverland
Walibi Holland

Attractieparken Nederland

Nederland, het land waar veel attractieparken te vinden zijn. Wist je dat Nederland het land is met de meeste bezoeken aan een attractiepark? Hieronder een korte samenvatting van alle pretparken in Nederland, in volgorde qua populariteit.

 1. Elfteling
  De Efteling is het park vol sprookjes, achtbanen, dark rides en waterattracties. Ook is er een natuurpark aanwezig en worden er dagelijks shows gehouden. Het park is geschikt voor jong en oud!
 2. Slagharen
  Een fantastisch attractiepark met wel 50 attracties, variërend tot achtbanen, wildwaterbanen en zweefmolens. Een groot park, leuk voor kinderen, maar ook voor ouderen! Je kunt er ook overnachten.
 3. Duinrell
  Duinrell trekt de meeste bezoekers door het zogenaamde ‘Tikibad’, een spectaculair pretpark zwembad, vol spannende glijbanen en trechters. Het bijbehorende pretpark is niet heel groot, daarom is een combiticket aan te bevelen.
 4. Walibi
  Een pretpark voor avonturiers, dat is Walibi. Het pretpark zit vol achtbanen en andere enge en spannende attracties. Ook kinderen kunnen zich er prima vermaken!
 5. Toverland
  Dit attractiepark is speciaal voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, maar oudere kinderen kunnen zich er ook prima vermaken. Een deel van het pretpark is overdekt, dus bij minder mooi weer nog steeds een aanrader!
 6. Koningin Juliana Toren
  Een park in Apeldoorn, met 60 attracties voor alle leeftijden, bijvoorbeeld een reuzenrad, achtbaan en een spookhuis. Het pretpark is vooral leuk voor kinderen, maar ouderen kunnen zich er ook gerust een dag vermaken!
 7. Hellendoorn
  Het attractiepark ligt in het plaatsje Hellendoorn, in Twente. De attracties zijn geschikt voor jong en oud, dus voor een wijd publiek. Het park is relatief klein, daardoor overzichtelijk. Het waterpark is aan te bevelen bij mooi weer!
 8. Drievliet
  De Drievliet is een familiepretpark in Den Haag, met 35 grote attracties, een speeltuin en spetterende shows. Er is een achtbaan te vinden, een rollercoaster, wild waterbaan en nog veel meer!
 9. Plopsa Indoor Coevorden
  Plopsa is een indoor park, voor kleine kinderen (ongeveer tot 10 jaar). Het park is niet groot, waardoor kinderen prima hun eigen gang kunnen gaan.
 10. Drouwenerzand
  Drouwenerzand noemt zich het goedkoopste pretpark van Nederland. Weet je waarom? Bij de entreeprijs zit ook alvast gratis eten en drinken inbegrepen! Je kunt dus de hele dag gratis zoveel eten en drinken als je wilt. Het park is geschikt voor jong en oud, met leuke attracties, zoals een piratenboot, achtbaan, draaimolen en botsauto’s. Ook is er een (water)speeltuin aanwezig.
Overzicht pretparken in Nederland
4.9 met 3470 stemmen

11 Berichten

Familiepretpark Mini Mundi | Informatie | PretparkenNederland.nl

34 minuten ago

[…] Overzicht […]

Moderator

33 minuten ago

Welk pretpark vind jij het allerleukste en waarom?

PretparkenNederland

34 minuten ago

Welke attractie vind jij helemaal te gek?

Efteling Monsieur Cannibale | Attractie | Attracties.nl

34 minuten ago

[…] van de Efteling. Gekleurde ketels draaien rondom een grote kannibaal en zijn koksmaatje. In andere attractieparken zijn gelijksoortige attracties te vinden, maar dan in ronddraaiende theekopjes. Henny Knoet heeft […]

noahvanoosten

34 minuten ago

ik hou van de efteling en deze website

PretparkenNederland

34 minuten ago

Bedankt Noah! De Efteling is ook echt geweldig!

Moderator

33 minuten ago

Ben je dit weekend naar een pretpark geweest? Zo ja, welke?

PretparkenNederland

33 minuten ago

Welk pretpark vind jij het meest interessante?

Moderator

33 minuten ago

Ben je vandaag nog naar een pretpark geweest?

PretparkenNederland

34 minuten ago

Vandaag naar een pretpark?

Moderator

33 minuten ago

Ben jij vandaag nog naar een pretpark geweest?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.