Pretparken Nederland kaart

Hieronder is een kaart terug te vinden met het overzicht van de grotere pretparken in Nederland. Klik op de rode icoontjes voor adres en overige informatie. En gebruik de routeplanner onder het kaartje voor het opvragen van reisinformatie. Wanneer je van plan bent om naar een pretpark te gaan dan kan je bijvoorbeeld de druktemeter bekijken op de betreffende website, sommige pretparken hebben deze. Ben je benieuwd naar de pretparken op de kaart van Nederland? Bekijk hieronder een overzicht.

De pretparken van Nederland op de kaart:

Meer attractie- en pretparken in Nederland

Amsterdam Dungeon
Attractie en vakantiepark Slagharen
Avonturenpark Hellendoorn
Dippie Doe
Duinoord
Linnaeushof
Madurodam
Billy Bird
Plopsaland Coevorden
Familiepark Drievliet
Duinrell
Efteling
Koningin Juliana Toren
Speelland Beekse Bergen
Splesj
Park Tivoli
Attractiepark Toverland
Walibi Holland

Filmpje van de Efteling:

Attractieparken in Nederland

Nederland, het land waar veel attractieparken te vinden zijn. Wist je dat Nederland het land is met de meeste bezoeken aan een attractiepark? Hieronder een korte samenvatting van alle pretparken in Nederland, in volgorde qua populariteit.

 • Elfteling
  De Efteling is het park vol sprookjes, achtbanen, dark rides en waterattracties. Ook is er een natuurpark aanwezig en worden er dagelijks shows gehouden. Het park is geschikt voor jong en oud!
 • Slagharen
  Een fantastisch attractiepark met wel 50 attracties, variërend tot achtbanen, wildwaterbanen en zweefmolens. Een groot park, leuk voor kinderen, maar ook voor ouderen! Je kunt er ook overnachten.
 • Duinrell
  Duinrell trekt de meeste bezoekers door het zogenaamde ‘Tikibad’, een spectaculair pretpark zwembad, vol spannende glijbanen en trechters. Het bijbehorende pretpark is niet heel groot, daarom is een combiticket aan te bevelen.
 • Walibi
  Een pretpark voor avonturiers, dat is Walibi. Het pretpark zit vol achtbanen en andere enge en spannende attracties. Ook kinderen kunnen zich er prima vermaken!

Meer attractieparken en pretparken in Nederland

 • Toverland
  Dit attractiepark is speciaal voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, maar oudere kinderen kunnen zich er ook prima vermaken. Een deel van het pretpark is overdekt, dus bij minder mooi weer nog steeds een aanrader!
 • Koningin Juliana Toren
  Een park in Apeldoorn, met 60 attracties voor alle leeftijden, bijvoorbeeld een reuzenrad, achtbaan en een spookhuis. Het pretpark is vooral leuk voor kinderen, maar ouderen kunnen zich er ook gerust een dag vermaken!
 • Hellendoorn
  Het attractiepark ligt in het plaatsje Hellendoorn, in Twente. De attracties zijn geschikt voor jong en oud, dus voor een wijd publiek. Het park is relatief klein, daardoor overzichtelijk. Het waterpark is aan te bevelen bij mooi weer!
 • Drievliet
  De Drievliet is een familiepretpark in Den Haag, met 35 grote attracties, een speeltuin en spetterende shows. Er is een achtbaan te vinden, een rollercoaster, wild waterbaan en nog veel meer!
 • Plopsa Indoor Coevorden
  Plopsa is een indoor park, voor kleine kinderen (ongeveer tot 10 jaar). Het park is niet groot, waardoor kinderen prima hun eigen gang kunnen gaan.
 • Drouwenerzand
  Drouwenerzand noemt zich het goedkoopste pretpark van Nederland. Weet je waarom? Bij de entreeprijs zit ook alvast gratis eten en drinken inbegrepen! Je kunt dus de hele dag gratis zoveel eten en drinken als je wilt. Het park is geschikt voor jong en oud, met leuke attracties, zoals een piratenboot, achtbaan, draaimolen en botsauto’s. Ook is er een (water)speeltuin aanwezig.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen per e-mail toegezonden worden. Wij wensen je ontzettend veel plezier met het uitzoeken van een fantastisch pretpark / themapark!

Last updated: maandag 29 juni 2020

1 gedachte over “Pretparken Nederland kaart”

Plaats een reactie