Pretpark Koningin Julianatoren

Een stukje geschiedenis
In 1910 werd het restaurant Belvédère geopend met daarnaast een uitkijktoren. Dit was het eerste begin van het park dat vandaag de dag bekend staat als Koninging Juliana Toren.

Vanwege de tweede wereld oorlog moest de naam van het pretpark aangepast worden. Koningin Juliana werd Julia Toren. Toen de oorlog in 1945 eindigde kreeg het pretpark zijn oude naam weer terug, Koningin Juliana Toren.

Na 1950 kwamen er steeds meer attracties bij en kreeg Koningin Juliana Toren steeds meer het uiterlijk van een pretpark.

Zoals veel pretparken heeft ook dit pretpark een mascotte. Een bezoek aan Koningin Juliana Toren wordt nog leuker met Jul de muis en zijn vriendinnetje Julia.

Bekijk hier alles over de Julianatoren te Apeldoorn ->

De attracties in de Julianatoren.

Er zijn meer dan 60 attracties in het park. Denk maar eens aan een achtbaan of een ritje in het treintje. Voel de wind door je haren waaien als je met een bootje naar beneden suist. Maar je kunt natuurlijk ook rustig watertrappelen en van het uitzicht genieten.

Vergeet niet om ook een bezoekje te brengen aan deze attracties:

 • Jul’s Dino Tour
 • Muizenfietsbaan
 • Vuurtoren
 • Tollende Hoed
 • Brandweerspel
 • Zandhapper
 • Jumbodans
 • Straaljager
 • Kabouterwonderland
 • Hans en Grietje
 • Jul’s Ruimtecapsule

Koningin Juliana park is een pretpark wat zowel leuk is voor jong als oud. Het pretpark heeft genoeg te bieden voor een dagje uit, waar iedereen nog lang over na kan praten.

Toegangsprijzen Julianatoren.

De prijzen zijn verschillend bij de Julianatoren, dit heeft ermee te maken dat toegangskaartjes per stuk gekocht kunnen worden maar ook als gezinsabonnement of meerjarig gezinsabonnement. Bekijk op de website van de Julianatoren de prijzen.

Bekijk hier de prijzen van de Julianatoren ->

Contact met Julianatoren.

Amersfoortseweg 35
7313 AC APELDOORN
Tel.: 055 – 3553265
Fax.:055 – 3552225
E-mail: info@julianatoren.nl

Overnachten bij Koningin Julianatoren

Rabbit Hill

Verblijf in een bungalow of boek een plek op de camping. Neem een frisse duik in het zwembad. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin. Er zijn verschillende wandel en fietsroutes in de omgeving.

Dit vakantiepark op de Veluwe ligt op tien minuten rijafstand van Koningin Julianatoren.

Hoenderloo

Bungalowpark Hoenderloo is een bungalowpark waar kinderen zich prima kunnen vermaken. Met slecht weer kan er gezwommen worden in het overdekte zwembad. Daag elkaar uit tijdens een potje midgetgolf.

Bungalowpark Hoenderloo ligt op 19 minuten rijafstand van Koningin Julianatoren.

Berkenhorst

Geniet van de rust en de natuur tijdens je verblijf in vakantiepark Berkenhorst. Dit park heeft volop vermaak voor jong en oud. Een overdekt zwembad en buitenbad. Skelteren, tennissen en karaokeavonden.

Vakantiepark Berkenhorst ligt op 15 minuten rijafstand van Koningin Julianatoren.

Pretpark Koningin Julianatoren
4.9 met 107 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.

Adverteren

Wil je de mogelijkheden tot het adverteren te weten komen? Bijvoorbeeld het plaatsen van een link, een banner of misschien wel een algehele samenwerking. Stuur ons dan een e-mail naar partners@pretparkennederland.nl.

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.