Pretpark Koningin Julianatoren

Een stukje geschiedenis over pretpark Koningin Julianatoren te Apeldoorn.
In 1910 werd het restaurant Belvédère geopend met daarnaast een uitkijktoren. Dit was het eerste begin van het park dat vandaag de dag bekend staat als Koningin Juliana Toren. Vanwege de tweede wereld oorlog moest de naam van het pretpark aangepast worden. Koningin Juliana werd Julia Toren. Toen de oorlog in 1945 eindigde kreeg het pretpark zijn oude naam weer terug, Koningin Juliana Toren. Na 1950 kwamen er steeds meer attracties bij en kreeg Koningin Julianatoren steeds meer het uiterlijk van een pretpark. Zoals veel pretparken heeft ook dit pretpark een mascotte. Een bezoek aan Koningin Julianatoren wordt nog leuker met Jul de muis en zijn vriendinnetje Julia. Kom hieronder meer te weten over het pretpark.

Bekijk hier meer informatie >>

Lees hier verder over de:

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=miYeGPvPnxY)

De attracties in het pretpark Koningin Julianatoren

Pretpark Koningin Julianatoren
(Bron: https://www.julianatoren.nl/)

Er zijn meer dan 60 attracties in het park. Denk maar eens aan een achtbaan of een ritje in het treintje. Voel de wind door je haren waaien als je met een bootje naar beneden suist. Maar je kunt natuurlijk ook rustig watertrappelen en van het uitzicht genieten.

Vergeet niet om ook een bezoekje te brengen aan deze attracties:

 • Jul’s Dino Tour
 • Muizenfietsbaan
 • Vuurtoren
 • Tollende Hoed
 • Brandweerspel
 • Zandhapper
 • Jumbodans
 • Straaljager
 • Kabouterwonderland
 • Hans en Grietje
 • Jul’s Ruimtecapsule

Koningin Juliana park is een pretpark wat zowel leuk is voor jong als oud. Het pretpark heeft genoeg te bieden voor een dagje uit, waar iedereen nog lang over na kan praten.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=2pnNRBN6orw)

Toegangsprijzen Julianatoren.

De prijzen zijn verschillend bij de Julianatoren, dit heeft ermee te maken dat toegangskaartjes per stuk gekocht kunnen worden maar ook als gezinsabonnement of meerjarig gezinsabonnement. Bekijk op de website van de Julianatoren de prijzen.

Bekijk hier de prijzen van de Julianatoren >>

Contact met Julianatoren.

Amersfoortseweg 35
7313 AC APELDOORN
Tel.: 055 – 3553265
Fax.:055 – 3552225
E-mail: info@julianatoren.nl

Overnachten bij Koningin Julianatoren

Rabbit Hill

Verblijf in een bungalow of boek een plek op de camping. Neem een frisse duik in het zwembad. De kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin. Er zijn verschillende wandel en fietsroutes in de omgeving.

Dit vakantiepark op de Veluwe ligt op tien minuten rijafstand van Koningin Julianatoren.

Hoenderloo

Bungalowpark Hoenderloo is een bungalowpark waar kinderen zich prima kunnen vermaken. Met slecht weer kan er gezwommen worden in het overdekte zwembad. Daag elkaar uit tijdens een potje midgetgolf.

Bungalowpark Hoenderloo ligt op 19 minuten rijafstand van Koningin Julianatoren.

Berkenhorst

Geniet van de rust en de natuur tijdens je verblijf in vakantiepark Berkenhorst. Dit park heeft volop vermaak voor jong en oud. Een overdekt zwembad en buitenbad. Skelteren, tennissen en karaokeavonden.

Vakantiepark Berkenhorst ligt op 15 minuten rijafstand van Koningin Julianatoren.

Last updated: donderdag 4 juli 2019

One Comment

 1. Hallo ik heb bij jullie al een paar keer fietsenrekken gekocht en verkocht nu heb ik via marktplaats twee fietsenrekken gekocht zonder jullie gele borden ze hebben ze bij mij afgeleverd en er staat in het frame jullie logo nu wil ik geen problemen met jullie krijgen en mijn vraag is willen jullie ze terug of kan ik ze zo weer verkopen of hebben jullie voor mij twee andere rekken zonder jullie logo grt malle pietje lieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *