Efteling drukte

De Efteling is de drukst bezochte dagattractie van Nederland. Dat betekent dat er ook regelmatig lange rijen te vinden zijn in het park. Over het algemeen zijn er een aantal dagen en weken waarop de drukte het hoogste in het park is. Dat betekent ook dat er momenten zijn waarop je in alle rust van de Efteling kunt genieten. Maar op welke dagen kan het rustiger zijn in dit bijzondere pretpark om te genieten van een gaaf dagje uit of te genieten van één van de bijzondere overnachtingen. Bekijk in dit artikel meer over de drukkere dagen in de Efteling, bijvoorbeeld voor een bepaalde maand of periode.

Wanneer je weet wat de drukste dagen zijn, kun je daar je dagje Efteling omheen plannen. In dit artikel kom je meer te weten over de drukkere dagen in de Efteling. We zijn benieuwd op welke dag je wilt gaan en of je een overnachting boekt.

Tips om drukte in de Efteling te vermijden

Over het algemeen zijn vooral de schoolvakanties de drukste momenten in de Efteling. Of het nou de zomervakantie is, of een week herfst- of voorjaarsvakantie: veel mensen grijpen de kans aan om in deze vrije week naar de Efteling te gaan. De echte topdrukte kun je verwachten op dagen met speciale evenementen. Zo zijn de zomeravonden in het park ontzettend populair. Meestal zijn de zomeravonden aan het begin van de zomer rustiger dan de latere edities. Wanneer je de drukte wilt vermijden, kan je het beste naar het park gaan op een doordeweekse dag buiten de vakanties om.

Wat is de actuele drukte?

Helaas heeft niet iedereen de kans om het park op een rustige dag te bezoeken, dus hoe kan je het beste omgaan met de drukte? Het is altijd verstandig om de populairste attracties op het begin van de dag te doen. Op dat moment zijn de rijen nog korter en kan je snel doorlopen.

Vooral achtbanen en nieuwe attracties kunnen snel lange rijen krijgen, dus het is de moeite waard om deze als eerste te bezoeken. Andere attracties, zoals Carnaval Festival, Droomvlucht en Fata Morgana, kunnen constant nieuwe mensen binnenlaten. Dit zijn attracties die je het beste op een drukker moment van de dag kunt doen.

Is het vandaag druk in de Efteling?

Ben je van plan om met het gezin of misschien wel je partner vandaag naar de Efteling te gaan voor een leuk dagje uit? Of misschien wel een overnachting erbij boeken? Dan wil je natuurlijk weten of het druk is en of er überhaupt kamers/huisjes te boeken zijn.

Wanneer je meer te weten wilt komen over de drukkere dagen in het park, bijvoorbeeld in de meivakantie / zomervakantie, in de maand februari, op een vrijdag, op een woensdag, , herfstvakantie, kerstvakantie, met Pasen of op goede vrijdag?

Download de Efteling app.

Raadpleeg tijdens je bezoek de Efteling app voor actuele informatie en wachttijden. Erg handig voor op je mobiele telefoon.

5 tips om drukte te mijden.

Wist je dat het pretpark een uur eerder open is voordat alle attracties open gaan? Lees de vijf tips op: https://www.efteling.com/nl/blog/tips/20180814-entreegebied-eerder-open

Wanneer je meer te weten wilt komen over de rustige dagen in het pretpark kan je op één van de blauwe links klikken. De drukteverwachting voor die dag staat bijvoorbeeld aangegeven. Heb je zelf informatie die je wilt delen met anderen dan kan je hieronder een bericht achterlaten. Heb je een bepaalde ervaring met een drukke dag en dat je bijvoorbeeld bij bepaalde attracties langer moest wachten, dan kan je dit hieronder ook laten weten. We zijn benieuwd hoe lang je stond te wachten op een attractie en of je de gehele dag in het park aanwezig bent geweest.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder ook geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig en informatief, deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Op deze manier kunnen wij het artikel beter en informatiever gaan maken.

Last updated: maandag 29 juni 2020

1 gedachte over “Efteling drukte”

  1. Op 19 juli toen waren er max 20 min wachtrij echt heel rustif, terwijl het in de zomervakantie was. Je moet het dus echt treffen want zaterdag 2 februari ga ik weer en dan is er grote drukte verwacht wegens een bedrijfsevenement.

    Beantwoorden

Plaats een reactie