De Efteling is de drukst bezochte dagattractie van Nederland. Dat betekent dat er ook regelmatig lange rijen te vinden zijn in het park. Over het algemeen zijn er een aantal dagen en weken waarop de drukte het hoogste in het park is. Dat betekent ook dat er momenten zijn waarop je in alle rust van de Efteling kunt genieten. Bekijk hieronder meer informatie over de Efteling drukte, bijvoorbeeld voor de maand mei.

Door hieronder een keuze te maken kan je de drukte en de openingstijden vinden:

Efteling drukte

Bekijk hierboven de drukte in de Efteling

Wanneer je weet wat de drukste dagen zijn, kun je daar je dagje Efteling omheen plannen. In dit artikel kom je meer te weten over de drukte in de Efteling.

Bekijk hier de actuele drukte in de Efteling >>

Meer informatie over de:

Efteling drukte

Bron: https://www.efteling.com/nl/park/openingstijden

Wanneer is het druk in de Efteling?

Over het algemeen zijn vooral de schoolvakanties de drukste momenten in de Efteling. Of het nou de zomervakantie is, of een week herfst- of voorjaarsvakantie: veel mensen grijpen de kans aan om in deze vrije week naar de Efteling te gaan. De echte topdrukte kun je verwachten op dagen met speciale evenementen. Zo zijn de zomeravonden in het park ontzettend populair. Meestal zijn de zomeravonden aan het begin van de zomer rustiger dan de latere edities. Wanneer je de drukte wilt vermijden, kan je het beste naar het park gaan op een doordeweekse dag buiten de vakanties om.

Enkele tips om drukte te mijden:

Efteling drukte

Bron: Efteling.com

Helaas heeft niet iedereen de kans om het park op een rustige dag te bezoeken, dus hoe kan je het beste omgaan met de drukte? Het is altijd verstandig om de populairste attracties op het begin van de dag te doen. Op dat moment zijn de rijen nog korter en kan je snel doorlopen.

Vooral achtbanen en nieuwe attracties kunnen snel lange rijen krijgen, dus het is de moeite waard om deze als eerste te bezoeken. Andere attracties, zoals Carnaval Festival, Droomvlucht en Fata Morgana, kunnen constant nieuwe mensen binnenlaten. Dit zijn attracties die je het beste op een drukker moment van de dag kunt doen.

Openingstijden van de Efteling mei 2019:

Drukteverwachting Efteling

Bron: https://www.efteling.com/nl/park/openingstijden

Is het vandaag druk in de Efteling?

Ben je van plan om met het gezin of misschien wel je partner vandaag naar de Efteling te gaan voor een leuk dagje uit? Of misschien wel een overnachting erbij boeken? Dan wil je natuurlijk weten of het druk is en of er überhaupt kamers/huisjes te boeken zijn.

Wanneer je meer te weten wilt komen over de drukte in het park, bijvoorbeeld in de meivakantie, in de maand februari, op een vrijdag, op een woensdag, de kalender of misschien wel in de zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, met Pasen of op goede vrijdag?

De Efteling app.

Raadpleeg tijdens je bezoek de Efteling app voor actuele informatie en wachttijden.

Lees hier verder over de:

5 tips om drukte te mijden.

Wist je dat het pretpark een uur eerder open is voordat alle attracties open gaan? Lees de vijf tips op: https://www.efteling.com/nl/blog/tips/20180814-entreegebied-eerder-open

Lees meer op:

Druk in de Efteling

Bron: https://www.efteling.com/nl/blog/tips/20180814-entreegebied-eerder-open

Wanneer je meer te weten wilt komen over de rustige dagen in het pretpark kan je op één van de blauwe links klikken. De drukteverwachting voor die dag staat bijvoorbeeld aangegeven. Heb je zelf informatie die je wilt delen met anderen dan kan je hieronder een bericht achterlaten. Tips en feedback zijn welkom! Hieronder heb je de mogelijkheid om meer informatie te delen met anderen op dagen dat jij het druk vond.

Heb je een bepaalde ervaring met een drukke dag en dat je bijvoorbeeld bij bepaalde attracties langer moest wachten, dan kan je dit hieronder ook laten weten. We zijn benieuwd hoe lang je stond te wachten op een attractie en of je de gehele dag in het park aanwezig bent geweest.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder ook geplaatst worden. Vond je dit artikel nuttig en informatief, deel dit dan met anderen op social media, je blog of website. Op deze manier kunnen wij het artikel beter en informatiever gaan maken.

Last updated: zondag 5 mei 2019
Efteling drukte
4.8 met 1535 stemmen

42 reacties

Moderator 1 · 4 april 2019 op 12:23

Ben je van plan om deze maand naar de Efteling te gaan? Op welke dag of dagen wil je gaan? We zijn benieuwd!

Moderator · 31 maart 2019 op 15:40

Was het vandaag druk in het pretpark?

Moderator · 22 januari 2019 op 22:37

Heb je het als druk ervaren tijdens de winter Efteling?

Moderator · 28 december 2018 op 12:32

Is het druk vandaag in de Efteling bij de attracties en bij de kassa?

Moderator · 27 december 2018 op 23:03

Ben je nog in de winter Efteling geweest en was het druk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *