Drukte in de Efteling

De Efteling is de drukst bezochte dagattractie van Nederland. Dat betekent dat er ook regelmatig lange rijen te vinden zijn in het park. Over het algemeen zijn er een aantal dagen en weken waarop de drukte het hoogste in het park is. Dat betekent ook dat er momenten zijn waarop je in alle rust van de Efteling kunt genieten. Wanneer je weet wat de drukste dagen zijn, kun je daar je dagje Efteling omheen plannen.

Bekijk hier of het nu druk is bij de Efteling >>

Wanneer is het druk in de Efteling?

Efteling drukte

Bron: Efteling.com

Over het algemeen zijn vooral de schoolvakanties de drukste momenten in de Efteling. Of het nou de zomervakantie is, of een week herfst- of voorjaarsvakantie: veel mensen grijpen de kans aan om in deze vrije week naar de Efteling te gaan. De echte topdrukte kun je verwachten op dagen met speciale evenementen. Zo zijn de zomeravonden in het park ontzettend populair. Meestal zijn de zomeravonden aan het begin van de zomer rustiger dan de latere edities. Wanneer je de drukte wilt vermijden, kan je het beste naar het park gaan op een doordeweekse dag buiten de vakanties om.

Tips om drukte te mijden:

Helaas heeft niet iedereen de kans om het park op een rustige dag te bezoeken, dus hoe kan je het beste omgaan met de drukte? Het is altijd verstandig om de populairste attracties op het begin van de dag te doen. Op dat moment zijn de rijen nog korter en kan je snel doorlopen. Vooral achtbanen en nieuwe attracties kunnen snel lange rijen krijgen, dus het is de moeite waard om deze als eerste te bezoeken. Andere attracties, zoals Carnaval Festival, Droomvlucht en Fata Morgana, kunnen constant nieuwe mensen binnenlaten. Dit zijn attracties die je het beste op een drukker moment van de dag kunt doen.

Openingstijden van de Efteling:

Is het vandaag druk in de Efteling?

Ben je van plan om met het gezin of misschien wel je partner vandaag naar de Efteling te gaan voor een leuk dagje uit? Of misschien wel een overnachting erbij boeken? Dan wil je natuurlijk weten of het druk is en of er überhaupt kamers/huisjes te boeken zijn.

Wanneer je meer te weten wilt komen over de drukte in het park, bijvoorbeeld in de meivakantie, in de maand februari, op een vrijdag, op een woensdag, de kalender of misschien wel in de zomervakantie, herfstvakantie, kerstvakantie, met Pasen of op goede vrijdag?

Bekijk hier of het vandaag druk is in de Efteling ->

Lees meer op:

Heb je zelf informatie die je wilt delen met anderen dan kan je hieronder een bericht achterlaten. Tips en feedback zijn welkom!

Efteling drukte
4.8 met 1104 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *