Snelste achtbanen Nederland

Snelste achtbanen Nederland.

Duizenden mensen rijden te snel binnen de bebouwde kom. Politie deelt geen bekeuringen uit. Wie wil dat nou niet? Dat kan natuurlijk in de Nederlandse pretparken in de achtbanen of de rollercoasters.

Wat zijn de snelste achtbanen van Nederland?

De snelheidsmonsters staan meestal binnen de agglomeratie van een bebouwde kom, maar gaan zelfs de maximale snelheid van 100km/u van een autoweg te boven! De snelste rollercoaster die Nederland kent is de Goliath van Walibi. Deze achtbaan behaalt maar liefst 106km/u over een afstand van ruim een kilometer. Daarbij neemt hij ook nog eens drie bunny hops. Zoef-Zoef!

Bekijk hier de aanbiedingen voor Walibi Holland >>

Snelle attractie Gold Rush en Los Gravity.

Snelste achtbanen NederlandOp enige afstand volgt Attractiepark Slagharen waar de nieuwe Gold Rush van 2017 je tot driemaal toe lanceert naar topsnelheden van 95 km/u, waarvan één lancering achterwaarts gaat. Niet voor mensen die niet tegen achteruitrijden kunnen! Twee andere rollercoasters die bijna net zo snel gaan, zijn de Baron 1898 in de Efteling en de Xpress: Platform 13, in Walibi. Ze gaan allebei 90km/u, maar de Baron laat je ook nog eens bijna 40m omlaag storten.

De Lost Gravity rollercoaster van Walibi Holland volgt de twee vorige achtbanen op de voet met een respectabele 87km/u waarmee je twee keer over de kop gaat. Saillant detail, zit je aan de buitenkant van het karretje is het extra eng want die stoelen hebben geen vloer. Had de Troy van het Limburgse Toverland een fractie sneller gereden, dan had hij zich kunnen meten met de Lost Gravity, maar met 86,9km/u is hij nog steeds supersnel, zeker voor een houten achtbaan. Zijn houten broertje de Robin Hood in Walibi is een van de langste achtbanen van Nederland. Samen met zijn collega de Condor ook in Walibi kan hij een topsnelheid halen van 80km/u.

Reactie achterlaten, bijvoorbeeld een vraag, opmerking of misschien wel een review? Dat kan hieronder:

Snelste achtbanen Nederland
4.9 met 46 stemmen

1 Bericht

PretparkenNederland

33 minuten ago

Welke achtbaan vind jij helemaal te gek en waarom?

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.