Pretparken top 10

Pretparken; ieder kind vindt het helemaal fantastisch een dagje doorbrengen in een pretpark. De hele dag van de ene achtbaan naar de andere slenteren. Zien hoe een van je ouders de volle laag krijgt in de wildwaterbaan of met het hele gezin genieten in het reuzenrad. We hebben een top 10 voor je opgezet die zich bevinden binnen 3 uur rijafstand van Utrecht zodat jij precies weet waar je moet zijn komende vakantie! 

Pretparken top 10:

1. De Efteling

De beroemde park in Kaatsheuvel is op de twee Disneyparken en Europa park in Duitsland na het meest bezochte park in Europa. Met zo’n 4,2 miljoen bezoekers per jaar kan het er met regelmaat best druk zijn, maar door de lange openingstijden kun je er toch alle attracties aan doen. Eveneens beschikt het park over een hotel en bijbehorend bungalowpark, mocht je er iets langer willen verblijven.

2. Movie Park Germany

Dit park bevindt zich in Bottrop, vlakbij de Nederlandse grens in de buurt van Oberhausen. Het park beschikt over diverse achtbanen, maar ook over een apart gedeelte voor de kinderen. De fantastische shows in het park zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken.

3. Phantasialand

Phantasialand bevindt zich in het Duitse Brühl, vlakbij Keulen. In het park vindt je attracties voor elke leeftijd en jaarlijks wordt het park nog steeds behoorlijk uitgebreid. Verblijf in het bijbehorende hotel als je langer dan een dag van het park wil genieten.

4. Slagharen

Ooit begon dit park als Ponypark. Overnachten deed je in tipi’s en je kon er ponyrijden. Nu is Slagharen uitgegroeid tot een van de grootste pretparken van Nederland waar je absoluut een dag vol plezier kunt beleven.

5. Duinrell

Een bezoekje aan Duinrell staat absoluut bol van plezier. Bijbehorend een fantastisch zwembad. Langer verblijven doe je in het bijbehorende bungalowpark.

6. Walibi Nederland

Dit park staat bekend om zijn schitterende achtbanen. Als je hiervan houdt is het absoluut de moeite waard om een ritje naar Biddinghuizen te maken en je de hele dag uit te leven in de verschillende rollercoasters van het park.

7. Walibi België

Net zoals het Nederlandse Walibi park, staat dit Belgische park ook vol met achtbanen in alle soorten en maten. In het Belgische Waver vindt je dit pretpark wat plezier biedt voor jong en oud.

8. Toverland

In het Noord-Limburgse Sevenum vinden we Toverland. Ooit begonnen als indoor pretpark is het park de laatste jaren flink uitgebreid naar buiten met diverse spectaculaire attracties trekt het park ieder jaar meer bezoekers.

9. Plopsaland de Panne

Plopsaland bevindt zich in de Panne. Het park is voornamelijk geschikt voor kinderen en gebaseerd op de tv serie van kabouter Plop.

10. Bellewaerde

Dit Belgische park is een pretpark en dierentuin in een en staat absoluut garant voor een dag vol plezier.

Wat vind jij een prachtig pretpark? Laat dat hieronder weten. Schrijf een review, een vraag of een opmerking. Welk pretpark hoort volgens jou thuis in deze top 10?

Last updated: maandag 29 juni 2020

Plaats een reactie