Pretpark volwassenen

Pretparken voor de ukkies? Vergis je niet. Naar de grote pretparken gaan meer mensen boven de 12 jaar dan eronder. Nederland biedt veel attractieparken waar zowel jong áls oud zich kostelijk kunnen vermaken. Hierna tips voor pretparken met een aantal volwassenenattracties en voor een aantal attracties en pretparken voor volwassen pret.

Thrill = achtbaan. Walibi heeft voor de echte thrillliefhebbers een groot aanbod heftige rollercoasters. Goliath is de snelste baan in Nederland met 106km/u, de Xpress: Platform 13 haalt 90km/u, Lost Gravity heeft twee loopings, Robin Hood is de langste baan van ons land en de Condor gaat 80km/u. Slagharen heeft de Gold Rush en de Efteling de Baron 1898 die de grootste val van 40m maakt.

Pretpark voor volwassenen, Thrill, escaperooms en meer.

Thrill is ook Virtual Reality (VR). Je krijgt een bril op met een, vaak interactieve, levensechte film. De bril reageert met de bewegingen van je lichaam of van de omgeving. Bij VR-activiteiten kun je bijvoorbeeld met je team schieten op een vijand die je moet verslaan. Dat kan behoorlijk heftig en intens zijn, zeker niet geschikt voor mensen met een zwak gestel. Nederland heeft legio VR-activiteiten.

Of laat je opsluiten! Om uit een escaperoom te ontsnappen moet je hersenkrakers oplossen en de sleutel vinden. Er zijn ruim 100 escaperooms in Nederland, dus keuze zat! Ongeschikt als je claustrofobie hebt. Er zijn ook attracties die het beste van beide combineren dus een VR-beleving in een escaperoom.

Paintball als attractie voor ouderen

Natuurlijk denken we ook aan laserfights en paintball. Paintball wordt ook wel pain-ball genoemd omdat je er blauwe plekken aan kunt overhouden. Nederland kent vele terreinen en indoorhallen.

Absoluut alleen voor volwassenen zijn de 4×4-belevingen. Rijd een echte Jeep of een stoere Landrover off-road door ruig terrein met obstakels, greppels, water en modder.

Bekijk hier alle pretparken op de kaart.

[table “3” not found /]

Reactie plaatsen, vragen/opmerkingen of een review plaatsen over een bepaald park? Laat dan hieronder een bericht achter.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Plaats een reactie