Joris en de Draak

Joris en de Draak is een populaire houten achtbaan in de Efteling. De attractie is gebaseerd op de legende rond Sint Joris en de Draak. Joris en de Draak werd op 1 juli 2010 geopend voor het grote publiek. In dit artikel kom je meer te weten over deze mooie attractie in de Efteling. Zoals een filmpje, een foto en tal van informatie. Wij wensen je ontzettend veel plezier in deze attractie!

Bekijk hier de attractie >>

Lees meer over:

Hoe gaat de legende Joris en de Draak?

Joris en de Draak
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/joris-en-de-draak

Het verhaal van Sint Joris en de Draak vertelt hoe een draak een stad teisterde. Hij zat er verscholen in de moerassen. Om water van het moeras te kunnen krijgen, moesten de inwoners van de stad iedere dag twee schapen opofferen. Enkel zo konden ze de draak gunstig stemmen.

Op een dag waren er echter geen schapen meer. De draak eiste dat de stad dan jonge meisjes zou offeren ter vervanging. Alle namen van de jongedames uit de stad werden opgeschreven en in een pot gedaan. Het lot besliste telkens welke meisjes aan het monster zouden worden gegeven. Op een dag besliste het lot dat de dochter van de koning moest gaan. Toen kwam Sint Joris aangesneld. Hij zou de draak doden.

De enige voorwaarde die hij hiervoor had was dat alle inwoners uit de stad zich nadien zouden bekeren tot het Christendom. De koning stemde hiermeein. Joris trok naar het moeras en slaagde te doen wat nog niemand was gelukt: het monster doden.

Joris en de Draak toegankelijkheid
Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/joris-en-de-draak

Race tegen de draak.

In Joris en de Draak nemen twee treintjes het tegen elkaar op om de draak te verslaan. De ene trein gebruikt hiervoor water, de andere vuur. Wie als eerste over de finish rijdt, wint de strijd. Een negen meter hoge draak volgt het parcours van beide treintjes. Wanneer een trein van de waterbaan voorbij komt, tracht hij deze te bestrijden door af en toe vuur te spuwen. Voor de andere trein, die op de vuurbaan rijdt, slaat hij geregeld zijn staart in het water. Joris en de Draak is in totaal 25 meter hoog. De banen zijn elk 810 meter lang. De treintjes kunnen een maximumsnelheid van 75 km/u. halen.

Meer filmpjes:

 

Correcties, stuur ons een e-mail.

Review Joris en de Draak.

Wat is jouw mening? Laat dit hieronder weten.

Last updated: vrijdag 25 oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *