Frankrijk top 10

Frankrijk top 10 pretparken

Als je mensen vraagt welk attractiepark ken je in Frankrijk, zullen velen Disneyland Parijs roepen. Toegegeven, dat is ook werkelijk een waanzinnig park, maar Frankrijk heeft zoveel meer…

Bekijk hier de tickets voor Disneyland Parijs >>

De top 10 pretparken in Frankrijk.

 1. Puy du fou, Epesses
  Dit themapark wordt met recht het mooiste ter wereld genoemd. Geen achtbanen, maar wel de prachtigste shows. In o.a. middeleeuwse dorpen worden spectaculaire (dans)shows opgevoerd met paarden, roofvogels, stunts en special effects. Een echte aanrader. Ga naar de website: http://www.puydufou.com/nl.
 2. Futuroscope, Poitiers.
  Wat vroeger het Evoluon voor Nederland was, is Futuroscope voor Frankrijk. Alle futuristische avonturen die je je kunt bedenken kun je hier beleven in 360°-bioscopen, IMAX-theaters, 4D- en 3D-bioscopen.
 3. Parc Astérix, Plailly
  Een gezellig attractiepark geheel in het teken van Asterix, Obelix en natuurlijk hondje Idefix. Lekker gillen in de Goudurix-achtbaan met 7 loopings.
 4. Frankrijk top 10 pretparken

  Bron: http://www.disneylandparis.nl/

  Walibi, Avenières
  In 35ha pure natuur ligt dit broertje van onze Walibi. Met 6 thrillrides ga je over de kop in de Eqwalizer en val je 55m omlaag van de Skunx-tower.

 5. Walibi, Roquefort
  Een wat bescheidenere Walibi, maar nog steeds goed voor enkele thrillrides zoals de Boomerang met 85km/u naar 38m hoog!
 6. Nigloland, Dolancourt
  Voor jong en oud heeft dit park bijna 40 attracties en veel dierenshows.
 7. Réserve africaine de Sigean
  Een safaripark dat zijn meerdere niet kent, behalve Afrika zelf. Met je auto rijdt je écht tussen de dieren, en je kunt 3 uur wandelen tussen jaguars en hyena’s.
 8. Marineland, Antibes
  Marineland is het Franse Dolfinarium. Loop onder water langs haaien of ga dolfijnen aaien!
 9. Vulcania, Saint-Ours
  Een themapark voor de jonge onderzoeker. Kom alles te weten over vulkanen in dit interactieve park.
 10. Disneyland, Parijs
  Last but not least, het grootste, spannendste pretpark van Europa. Neem vooral Crush’s Coaster, een magnifieke achtbaan geheel in het teken van Nemo.

Geef je mening of laat een reactie achter. Of wil je een ervaring delen met een bepaald pretpark in Frankrijk? Laat dit dan hieronder weten.

Frankrijk top 10
4.9 met 68 stemmen

1 Bericht

PretparkenNederland

33 minuten ago

Welke vind jij dat echt thuishoort in de top 10?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.