Pretparken Frankrijk top 10

Als je mensen vraagt welk attractiepark ken je in Frankrijk, zullen velen Disneyland Parijs roepen. Toegegeven, dat is ook werkelijk een waanzinnig park, maar Frankrijk heeft zoveel meer… In dit artikel kom je de pretparken top 10 tegen van Frankrijk. Wij zijn benieuwd waar je voorkeur naar uitgaat. Wij wensen je ontzettend veel plezier met het uitzoeken van een fantastisch dagje uit!

De top 10 pretparken in Frankrijk.

 1. Puy du fou, Epesses
  Dit themapark wordt met recht het mooiste ter wereld genoemd. Geen achtbanen, maar wel de prachtigste shows. In o.a. middeleeuwse dorpen worden spectaculaire (dans)shows opgevoerd met paarden, roofvogels, stunts en special effects. Een echte aanrader. Ga naar de website: http://www.puydufou.com/nl.
 2. Futuroscope, Poitiers.
  Wat vroeger het Evoluon voor Nederland was, is Futuroscope voor Frankrijk. Alle futuristische avonturen die je je kunt bedenken kun je hier beleven in 360°-bioscopen, IMAX-theaters, 4D- en 3D-bioscopen.
 3. Parc Astérix, Plailly
  Een gezellig attractiepark geheel in het teken van Asterix, Obelix en natuurlijk hondje Idefix. Lekker gillen in de Goudurix-achtbaan met 7 loopings.
 4. Walibi, Avenières
  In 35ha pure natuur ligt dit broertje van onze Walibi. Met 6 thrillrides ga je over de kop in de Eqwalizer en val je 55m omlaag van de Skunx-tower.
 5. Walibi, Roquefort
  Een wat bescheidenere Walibi, maar nog steeds goed voor enkele thrillrides zoals de Boomerang met 85km/u naar 38m hoog!
 6. Nigloland, Dolancourt
  Voor jong en oud heeft dit park bijna 40 attracties en veel dierenshows.
 7. Réserve africaine de Sigean
  Een safaripark dat zijn meerdere niet kent, behalve Afrika zelf. Met je auto rijdt je écht tussen de dieren, en je kunt 3 uur wandelen tussen jaguars en hyena’s.
 8. Marineland, Antibes
  Marineland is het Franse Dolfinarium. Loop onder water langs haaien of ga dolfijnen aaien!
 9. Vulcania, Saint-Ours
  Een themapark voor de jonge onderzoeker. Kom alles te weten over vulkanen in dit interactieve park.
 10. Disneyland, Parijs
  Last but not least, het grootste, spannendste pretpark van Europa. Neem vooral Crush’s Coaster, een magnifieke achtbaan geheel in het teken van Nemo.

Geef je mening of laat een reactie achter. Of wil je een ervaring delen met een bepaald pretpark in Frankrijk? Laat dit dan hieronder weten.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Plaats een reactie