Pretparken Flevoland

Flevoland saai? Welnee het heeft tientallen mogelijkheden om een dagje uit met het gezin te doen! De twee bekendste zijn toch wel: het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, en natuurlijk Walibi. Bekijk in dit artikel meer over de pretparken / uitjes in Flevoland. Wij wensen je ontzettend veel plezier met het uitzoeken van een fantastisch dagje uit!

In Flevoland naar een pretpark?

Om te beginnen hebben we het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Dit ligt in Lelystad en vertelt de interessante geschiedenis van honderd jaar luchtvaart. Binnen vind je een boeiende expositie met dingen die je vast nog niet wist. In het filmtheater vlieg je mee met de eerste vluchten en in de flightsimulator ben jij een echte piloot.

Het openluchtmuseum van vliegtuigen is voor iedereen een eldorado van antieke techniek. Er zijn een aantal themagerichte kinderattracties waarbij ze al spelend leren hoe het achter de schermen van een vliegveld werkt. Vlieg mee naar Aviodrome!

Welke attractieparken zijn er nog meer in Flevoland?

Naast dit themapark heeft Flevoland natuurlijk Walibi in Biddinghuizen bij Dronten. Een attractiepark dat zijn gelijke in Nederland niet kent. Ben je gek op rollercoasters of andere thrill rides? Dan zit je 100% goed in Walibi. Het pretpark kent twee wildwaterbanen: de Crazy River en El Rio Grande. Houd je liever droge voeten maak dan een rit in een van de 11 achtbanen of andere spannende attracties zoals: de Lost Gravity, de Goliath, de Condor, de Robin Hood, het Xpress: platform 13, de Speed of Sound, de Space Shot, The Tomahawk, de G-Force, de Excalibur of de Skydiver.

Bekijk hieronder een filmpje van het pretpark.

Ben je onder de 1.20m? Dan mag je niet in deze achtbanen, maar voor jou zijn er ook veel spannende dingen te doen in Walibi zoals Zenko’s Gravity Shuttle of tovenaar Merlins Kasteel waar de boel op zijn kop gezet wordt.

Na een dag vol adrenaline kun je in het La grande roue. Een reuzenrad van 45m hoog vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over heel Flevoland!

Reactie plaatsen, bijvoorbeeld een review of een opmerking? Laat dan hieronder een bericht achter.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *