Flevoland

Flevoland saai? Welnee het heeft tientallen mogelijkheden om een dagje uit met het gezin te doen! De twee bekendste zijn toch wel: het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome, en natuurlijk Walibi.

Bekijk hier de ticketveiling voor Aviodrome >>

In Flevoland naar een pretpark?

Aviodrome in Flevoland

Bron: https://www.aviodrome.nl/

Om te beginnen hebben we het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome. Dit ligt in Lelystad en vertelt de interessante geschiedenis van honderd jaar luchtvaart. Binnen vind je een boeiende expositie met dingen die je vast nog niet wist. In het filmtheater vlieg je mee met de eerste vluchten en in de flightsimulator ben jij een echte piloot.

Het openluchtmuseum van vliegtuigen is voor iedereen een eldorado van antieke techniek. Er zijn een aantal themagerichte kinderattracties waarbij ze al spelend leren hoe het achter de schermen van een vliegveld werkt. Vlieg mee naar Aviodrome!

Welke attractieparken zijn er nog meer in Flevoland?

Pretpark Flevoland

Bron: Walibi.nl

Naast dit themapark heeft Flevoland natuurlijk Walibi in Biddinghuizen bij Dronten. Een attractiepark dat zijn gelijke in Nederland niet kent. Ben je gek op rollercoasters of andere thrill rides? Dan zit je 100% goed in Walibi. Het pretpark kent twee wildwaterbanen: de Crazy River en El Rio Grande. Houd je liever droge voeten maak dan een rit in een van de 11 achtbanen of andere spannende attracties zoals: de Lost Gravity, de Goliath, de Condor, de Robin Hood, het Xpress: platform 13, de Speed of Sound, de Space Shot, The Tomahawk, de G-Force, de Excalibur of de Skydiver.

Ben je onder de 1.20m? Dan mag je niet in deze achtbanen, maar voor jou zijn er ook veel spannende dingen te doen in Walibi zoals Zenko’s Gravity Shuttle of tovenaar Merlins Kasteel waar de boel op zijn kop gezet wordt.

Na een dag vol adrenaline kun je in het La grande roue. Een reuzenrad van 45m hoog vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over heel Flevoland!

De pretparken op de kaart bekijken? Klik hier.

Bekijk hier de ticketveiling voor Aviodrome >>

Reactie plaatsen, bijvoorbeeld een review of een opmerking? Laat dan hieronder een bericht achter.

Flevoland
4.8 met 26 stemmen

1 Bericht

PretparkenNederland

33 minuten ago

Wat is jouw favoriete pretpark/uitje in Flevoland?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.