Efteling Vliegende Hollander

Drie-in-één, de Vliegende Hollander in de Efteling. 
Zoals elk fantastisch pretpark, heeft ook de Efteling een spannende waterattractie. In Ruigrijk vind je De Vliegende Hollander terug, een combinatie van verschillende attracties in één: een walktrough, een darkride en watercoaster. Deze waterachtbaan werd in 2007 pas geopend en is zo één van de meest recentste attracties in de Efteling. Het verhaal achter De Vliegende Hollander werd gebaseerd op het gelijknamige spookschip uit de Gouden Eeuw. Lees hieronder meer over de Vliegende Hollander in de Efteling.

Bekijk hier de Vliegende Hollander >>

Lees meer over:

Het sprookje van de Vliegende Hollander

De sage van De Vliegende Hollander vertelt het verhaal van de hebzuchtige Hollandse kapitein, Willem van der Decken. Op de ochtend van Pasen in 1678 vaarde hij tegen alle regels in met zijn VOC-schip naar Oost-Indië. Onderweg raakte het schip vast te zitten in een zware storm waar het in de macht kwam van de duivel. De duivel veranderde het schip in een vurig spookschip dat gedoemd is om eeuwig op zee te blijven varen. Volgens sommige verhalen vaart het schip vandaag rond boven het water met bloedrode zeilen tegen de wind in…

  • Efteling de Vliegende Hollander 1
    Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/de-vliegende-hollander

    De attractie

De Vliegende Hollander werd ontworpen door Kumbak Coasters en gebouwd door de Efteling zelf. Normaal zou de watercoaster openen op paaszondag in 2006, een belangrijke dag in het verhaal van De Vliegende Hollander, maar de opening werd uitgesteld vanwege een probleem met de terugrol-beveiliging. Ook de 11 sloepen voor de attractie waren niet op tijd klaar voor de opening. Net zoals het spookschip leek het attractie tot in 2009 vervloekt. De bouw liep niet van een leien dakje en in 2007 moest de attractie enkele maanden toe wegens problemen.

Overnachten in de kajuit

Echte fans van de Vliegende Hollander kunnen ook overnachten in een houten Vliegende Hollander suite in het Efteling Hotel. De suite bevindt zich in de torenkamer en is geschikt voor avontuurlijke gezinnen.

Review

Ben jij fan van De Vliegende Hollander? Wat vind jij er zo leuk aan?

Last updated: vrijdag 25 oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *