Efteling theater

Efteling theater

Achter het Huis van de Vijf Zintuigen vindt je het Efteling theater. Het Efteling theater maakt onderdeel uit van Uitrijk, een toekomstig deel van Efteling dat ook bezocht kan worden zonder een bezoek aan het attractiepark. In het Theater worden grote musicalshows vertoond. Hiernaast wordt het theater regelmatig ingezet voor evenementen en bedrijfsfeesten. Lees hieronder meer over het Efteling theater.

Bekijk hier informatie over het theater bij de Efteling >>

Bekijk hier de dagtickets voor de Efteling >>

Geschiedenis van het theater

Als sinds 1972 is er in de Efteling een theater te vinden, namelijk het Victoriaanse Theater in het Carrouselpaleis. Omdat er meer behoefte kwam aan een theater met grotere capaciteit begon eind jaren 90 de bouw van het nieuwe Efteling theater aan de westzijde van de Roeivijver. Hoewel het gebouw nog niet helemaal af was,

Efteling theater

Bron: Efteling.com

opende het in 2002 definitief voor publiek. In 2003 werd de bouw voltooid en werd het interessante ontwerp van het theater zichtbaar. Waar de voorkant het aanzicht heeft van een paleis in Victoriaanse stijl, lijkt het theater vanaf de zijkant op een oudhollands pakhuis. Een interessant ontwerp door creatief directeur Ton van de Ven. Het nieuwe theater beschuit over verschillende ruimtes, namelijk een hoofzaal, een aantal foyers en het Pinokkio’s restaurant.

Voorstellingen in het theater van de Efteling.

De eerste voorstelling in het Efteling theater was parkshow de Wonderlijke Efteling met Hans Klok, vertoond in 2002. Hoewel het theater in eerste instantie bedoeld was als vervanging van het oude Theater waarin voornamelijk parkshows werden gegeven, is het theater zich steeds meer gaan richten op het vertonen van musicalshows. In 2008 wordt het Efteling theater gescheiden van het attractiepark, en is het na openingstijden van het park te bezoeken voor de musical The Sound of Music. Het theater richt zich nu voornamelijk op musicals voor kinderen. Zo zijn er het afgelopen jaar opvoeringen geweest van o.a. Pinokkio, De Gelaarsde Kat en Sprookjessprokkelaar de Musical. Vanaf september 2016 zal de nieuwste musical CARO te zien zijn.

Praktische informatie

Het is mogelijk een los bezoek te brengen aan één van de musicals in het Efteling Theater. Je kunt ook een zogenaamd combiticket kopen. Hiermee krijg je onbeperkt toegang tot de Efteling en kun je de musical in het theater bezoeken. Tip: als je in de Efteling overnacht dan kost een kaartje slechts €7,50 per persoon.

  • Parkeren bij de Efteling is mogelijk op één van de centrale parkeerplaatsen. De kosten hiervoor zijn €7,50 (per dag).
  • Kom je met een rolstoel, vergeet dan niet telefonisch een rolstoelplaats te reserveren.
  • Voor slechthorenden zijn er ringleiding kastjes beschikbaar. Deze zijn kosteloos te gebruiken en verkrijgbaar bij de garderobe.

Wat is jouw mening of het theater? Laat dit dan hieronder weten.

Bekijk hier meer over de overnachtingen >>

Efteling theater
4.8 met 32 stemmen

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.