Efteling prijzen

De prijzen van de Efteling

De Efteling; een van de meest sprookjesachtige omgeving in heel Nederland. Bijna elke Nederlander is er ooit weleens geweest en heeft een bezoekje gebracht aan Holle Bolle Gijs en een ritje gemaakt in de Python. Maar met een dagje aan dit mooie pretpark komen natuurlijk ook kosten kijken. Die kosten beginnen vaak al bij de kassa van het pretpark; het toegangskaartje. Wat kost zo’n dagje Efteling nu eigenlijk precies?

Bekijk hier de prijzen van het overnachten >>

Bekijk hier de prijzen van de tickets >>

De Efteling prijzen: Internet vs. kassa

Je hebt vaak twee opties als je een dagje Efteling aan het plannen bent.

 1. Je gaat online op zoek naar tickets (deze kun je kopen via de site van de Efteling of soms via externe verkopers).
 2. Je koopt je ticket aan de kassa van het park.
  Als je optie 1 kiest, profiteer je van verschillende voordelen.
  Je hoeft niet in de wachtrij van de kassa te staan dus je kunt meteen doorlopen.
  Vaak zijn e-tickets goedkoper dan de kaartjes aan de kassa
Efteling prijzen

Bron: Efteling.com

Vaak kiezen mensen dus ook voor deze optie, puur omdat het zo al snel wat geld kan schelen.

Prijzen van kaartjes

Als je je kaartjes koopt via de site van de Efteling heb je twee keuzes qua kaartjes.

 1. 1. Je kunt een kaartje kopen die geldig is tot en met januari 2019: deze is echter niet geldig in juli en augustus van 2018.
 2. Je kunt een kaartje kopen die geldig is vanaf 1 juli 2018 tot en met 31 augustus 2018. Dit is dus eigenlijk een kaartje voor het hoogseizoen.

Er zit dus een verschil in een kaartje voor mei dan bijvoorbeeld een kaartje voor het hoogseizoen. In de prijs merk je dit ook wel, al is het verschil niet heel erg groot.

 • De prijs voor kaartje 1: ONLINE > €36,- // KASSA > €38,-
 • De prijs voor kaartje 2: ONLINE > €38,- // KASSA > €40,-

Deze kaartjes zijn voor personen vanaf vier jaar en ouder. Kinderen tot en met drie jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn ook aangepaste prijzen voor senioren en mensen met een beperking. Deze prijs is zowel online als bij de kassa €36,- (niet geldig in de maanden juli en augustus). Je hebt ook een ‘Ticket Extra’ wat inhoudt dat je 30 minuten eerder toegang hebt tot het park, wat eten (lunch met frietjes of panini, muffin met warme drank) en je krijgt 20% korting op een souvenir. Deze prijs is de ticketprijs + €10,-. Je hebt ook een ‘Ticket Luxe’ wat eigenlijk hetzelfde inhoudt als ‘Ticket Extra’ maar dan met nog een diner erbij en je krijgt 25% korting op een souvenir. Ook zit er al een parkeerticket bij. De prijs van dit ticket is de entreeprijs + €30,-.

Parkeerticket

Als je met de auto gaat kun je dit ticket absoluut niet vergeten! Deze prijs is €10,- en zowel te koop via de website als aan de kassa.

Over het algemeen is het dus voordeliger je tickets online te kopen, zodat je van het bespaarde geld bijvoorbeeld een kopje koffie of ijsje kunt kopen. Maar het allerbelangrijkste op dit dagje uit is natuurlijk het plezier. Als je het naar je zin hebt, voel je je immers rijk genoeg, toch?

Bekijk de actuele prijsinformatie op de website van de Efteling:

Meer over het pretpark de Efteling.

Efteling prijzen
4.9 met 8 stemmen

Leave Comment

Maps

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.