Efteling nieuwe attracties

Wat ooit begon met een Sprookjesbos en een speeltuin, is uitgegroeid tot een pretpark van wereldformaat. Een Wereld vol Wonderen met attracties voor jong en oud die elk hun eigen verhaal vertellen. In dit artikel kom je meer te weten over de nieuwe attracties welke te vinden zijn in het pretpark de Efteling. Ben jij benieuwd welke attracties dit zijn? Laat je verrassen!

Welke attracties zijn nieuw in de Efteling?

  • In het afgelopen decennium kwam er bijna jaarlijks een nieuwe attractie bij. De allernieuwste attractie in 2017 is Symbolica. In dit Paleis der Fantasie gaat de hele familie op bezoek bij de koning en neemt tovernar Pardoes je mee naar diverse magische vertrekken.
  • De echte waaghalzen kunnen terecht in een van de nieuwste achtbanen: Baron 1898. Deze ‘dive coaster’ werd speciaal voor de Efteling op maat gemaakt. Zo stort je in opdracht van Baron Hooghmoed als mijnwerker de diepte in op zoek naar goud en rijkdom, maar pas op voor de saboterende Witte Wieven!
  • Houten achtbaan Joris en de Draak werd in 2010 geopend en kent twee karretjes die als water (Joris) en vuur (de Draak) ten strijde trekken tegen elkaar. Heb je daarna nog niet genoeg adrenaline? Stap dan aan boord van het eeuwenoude spookschip De Vliegende Hollander.
  • Naast deze uitdagende achtbanen is ook het Sprookjesbos de laatste jaren uitgebreid met onder andere een indrukwekkende en zelf sprekende Sprookjesboom. De nieuwe Kleren van de Keizer en Pinokkio zijn de laatste sprookjes die aan het bos zijn toegevoegd.

Sinds 2011 kent de Efteling ook een eigen parkshow waarin de legende van Raveleijn tot leven komt en vijf ruiters strijden om het lot van de stad. Een jaar later maakt het park wereldwijde indruk met Watershow Aquanura waar water, licht en vuur samenvloeien tot een groot spektakel met een Efteling-medley als soundtrack. Op het moment van opening stond de show naast Dubai en Las Vegas in de top drie van grootste watershows ter wereld.

Meer info over de Symbolica:

Hieronder kan je het formulier invullen, bijvoorbeeld een review die je wilt achterlaten over een bepaalde attractie of een opmerking.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *