Efteling nieuwe attracties

Efteling nieuwe attracties

Wat ooit begon met een Sprookjesbos en een speeltuin, is uitgegroeid tot een pretpark van wereldformaat. Een Wereld vol Wonderen met attracties voor jong en oud die elk hun eigen verhaal vertellen.

Bekijk hier de attracties en overnachtingen >>

Welke attracties zijn nieuw in de Efteling?

 • In het afgelopen decennium kwam er bijna jaarlijks een nieuwe attractie bij. De allernieuwste attractie in 2017 is Symbolica. In dit Paleis der Fantasie gaat de hele familie op bezoek bij de koning en neemt tovernar Pardoes je mee naar diverse magische vertrekken.
 • De echte waaghalzen kunnen terecht in een van de nieuwste achtbanen: Baron 1898. Deze ‘dive coaster’ werd speciaal voor de Efteling op maat gemaakt. Zo stort je in opdracht van Baron Hooghmoed als mijnwerker de diepte in op zoek naar goud en rijkdom,
  Efteling nieuwe attracties

  Bron: Efteling.com

  maar pas op voor de saboterende Witte Wieven!

 • Houten achtbaan Joris en de Draak werd in 2010 geopend en kent twee karretjes die als water (Joris) en vuur (de Draak) ten strijde trekken tegen elkaar. Heb je daarna nog niet genoeg adrenaline? Stap dan aan boord van het eeuwenoude spookschip De Vliegende Hollander.
 • Naast deze uitdagende achtbanen is ook het Sprookjesbos de laatste jaren uitgebreid met onder andere een indrukwekkende en zelf sprekende Sprookjesboom. De nieuwe Kleren van de Keizer en Pinokkio zijn de laatste sprookjes die aan het bos zijn toegevoegd.
 • Sinds 2011 kent de Efteling ook een eigen parkshow waarin de legende van Raveleijn tot leven komt en vijf ruiters strijden om het lot van de stad. Een jaar later maakt het park wereldwijde indruk met Watershow Aquanura waar water, licht en vuur samenvloeien tot een groot spektakel met een Efteling-medley als soundtrack. Op het moment van opening stond de show naast Dubai en Las Vegas in de top drie van grootste watershows ter wereld.

Enkele links:

Bekijk hier alles over de Efteling >>

Hieronder kan je het formulier invullen, bijvoorbeeld een review die je wilt achterlaten over een bepaalde attractie of een opmerking.

Efteling nieuwe attracties
4.7 met 22 stemmen

Leave Comment

Overnachten in Sprookjesboom

Laatste reacties

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.