Efteling Loonsche Land

De Efteling kan aan meer dan 1 miljoen mensen per jaar een slaapplaats bieden, want attractiepark de Efteling bezit een naastgelegen vakantiepark van 8 hectare, geheten Loonsche land. Om de vele duizenden mensen die dagelijks op de Efteling willen blijven overnachten te huisvesten, beschikt de Efteling nu over meerdere hotels, appartementen en groeps- en vakantiewoningen. Bekijk hieronder de informatie over de Efteling Loonsche Land.

Loonsche land is een natuurgebied in de buurt van Kaatsheuvel en het vakantiepark Loonsche Land van de Efteling is ernaast gebouwd met behoud van de natuur. Daardoor verblijf je midden in die natuur als je kiest voor een overnachting op dit vakantiepark. Om de natuur te benadrukken zijn alle vakantiewoningen en de kamers in het hotel, gebouwd van materialen uit de natuur. Lees hieronder verder over het vakantiepark.

Efteling Loonsche Land, slaapplaatsen en themakamers.

Het Loonsche Land Hotel heeft 400 slaapplaatsen. Iets minder luxe zijn de trendy plaggenhutten in de duinen. Aan een duinmeertje staan allergeenhutten voor mensen met een allergie en er is een schaapskooi voor 12 personen met echte geitjes in de voortuin!

Daarnaast zijn er Themakamers. Dit zijn vakantiehuisjes met de service van een hotel zoals badlinnen en toiletartikelen. Er zijn drie soorten: de Themakamers Waterzicht staan op palen half in het meertje en hebben per huisje een eigen vlonder, de Themakamers Boomzicht staan een flink eind boven de grond op palen tussen de bomen en de Themakamers Duinzicht verstoppen zich tussen de zandheuvels.

Afstand naar de Efteling.

Vanaf het vakantiepark naar de Efteling is het wel 20 minuten wandelen, maar het parkeren en de toegang tot de Efteling zijn onbeperkt en gratis, als je geboekt hebt op het vakantiepark. Ook mag je tot na sluitingstijd in het attractiepark blijven om te eten in een restaurantje aldaar. Op het vakantiepark zelf kun je in De Proeftuyn de hele dag door eten. Veel plezier!

Heb jij een ervaring die je wilt delen met anderen? Dan kan je hieronder een review achterlaten.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Plaats een reactie