De attractie Fata Morgana.

Wie Efteling zegt, zegt de Fata Morgana. Een darkride naar het Verre Oosten. Alhoewel deze attractie al dateert van 1986 met in feite antieke animatronics, stelt de Fata Morgana niet teleur. Het gebouw kan zo uit een oosters land zijn geïmporteerd met al zijn exotische ornamenten. Prachtig weerspiegeld in de vijver staat een minaret-achtige toren trots op de blanke muren. De koepels hebben blauwe daken met gouden spitsen. Binnen in de hal hangt, van koperfiligraan uit Marokko, een schitterende lamp en zijn de wanden betegeld met oosterse mozaïeken.

Binnenkijken bij de Fata Morgana van de Efteling.

Efteling Fata MorganaBinnen in de attractie vaar je in krullend gedecoreerde boten stapvoets door een jungle met slangen, waar een tovenaar de deuren voor je opent naar de armenwijk met zijn marktscène. Je waant je werkelijk in een oosterse sloppenwijk waar bedelaars je om geld vragen, mandenvlechters werken en een vrouw haar kruik voor je boot leeg kiepert. Je komt ogen te kort!

Zacht glijdt je boot verder en charlatans verkopen flessen en vliegende tapijten en een slangenbezweerder laat zijn slang steigeren. Wanneer je door een sinistere steeg vaart, wordt je door een schreeuwende man gewaarschuwd niet verder te gaan. Te laat! Ratten vreten aan een kadaver, krokodillen bedreigen je en wachters vuren een kanon en kogels op je af! Gelukkig missen ze doel.

Buikdanseressen en een kanteling van de boot in de Fata Morgana.

Via buikdanseressen, vaar je langs boten en tamme tijgers, naar de verboden stad met paleizen. De glinsterende schatkamers van de Pasja, prachtige oosterse dames en een angstaanjagende djinn benemen je de adem. Als je de verboden stad verlaat, schieten de ogen van een monster vuur en kantelt de boot! Gelukkig kapseist hij net niet en ben je terug bij de uitgang, alwaar een spijtig gevoel je overvalt dat het na 8 minuten “al” voorbij is.

Bekijk de website van de Efteling voor informatie over deze unieke attractie: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/fata-morgana.

Fata Morgana suite.

Zo is het ook mogelijk om te overnachten in de Fata Morgana suite bij de Efteling. Dit is een suite voor twee personen waarin je kan genieten in een prachtig bed in de torenkamer. Dit zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Voor meer informatie over de suite: https://www.efteling.com/nl/hotel/themasuites/fata-morgana-suite.

Efteling Fata Morgana
4.7 met 39 stemmen
Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.

Adverteren

Wil je de mogelijkheden tot het adverteren te weten komen? Bijvoorbeeld het plaatsen van een link, een banner of misschien wel een algehele samenwerking. Stuur ons dan een e-mail naar partners@pretparkennederland.nl.

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.