Efteling Fata Morgana

Wie Efteling zegt, zegt de Fata Morgana. Een darkride naar het Verre Oosten. Alhoewel deze attractie al dateert van 1986 met in feite antieke animatronics, stelt de Fata Morgana niet teleur. Het gebouw kan zo uit een oosters land zijn geïmporteerd met al zijn exotische ornamenten. Prachtig weerspiegeld in de vijver staat een minaret-achtige toren trots op de blanke muren. De koepels hebben blauwe daken met gouden spitsen. Binnen in de hal hangt, van koperfiligraan uit Marokko, een schitterende lamp en zijn de wanden betegeld met oosterse mozaïeken. Kom in dit artikel meer te weten over de Efteling Fata Morgana.

De Onride van de attractie op Youtube:

Binnenkijken bij de Fata Morgana van de Efteling.

Efteling Fata Morgana
Bron: Efteling.com

Binnen in de attractie vaar je in krullend gedecoreerde boten stapvoets door een jungle met slangen, waar een tovenaar de deuren voor je opent naar de armenwijk met zijn marktscène. Je waant je werkelijk in een oosterse sloppenwijk waar bedelaars je om geld vragen, mandenvlechters werken en een vrouw haar kruik voor je boot leeg kiepert. Je komt ogen te kort!

Zacht glijdt je boot verder en charlatans verkopen flessen en vliegende tapijten en een slangenbezweerder laat zijn slang steigeren. Wanneer je door een sinistere steeg vaart, wordt je door een schreeuwende man gewaarschuwd niet verder te gaan. Te laat! Ratten vreten aan een kadaver, krokodillen bedreigen je en wachters vuren een kanon en kogels op je af! Gelukkig missen ze doel.

Buikdanseressen en een kanteling van de boot in de Fata Morgana.

Via buikdanseressen, vaar je langs boten en tamme tijgers, naar de verboden stad met paleizen. De glinsterende schatkamers van de Pasja, prachtige oosterse dames en een angstaanjagende djinn benemen je de adem. Als je de verboden stad verlaat, schieten de ogen van een monster vuur en kantelt de boot! Gelukkig kapseist hij net niet en ben je terug bij de uitgang, alwaar een spijtig gevoel je overvalt dat het na 8 minuten “al” voorbij is.

Bekijk de website van de Efteling voor informatie over deze unieke attractiehttps://www.efteling.com/nl/park/attracties/fata-morgana.

Fata Morgana suite.

Zo is het ook mogelijk om te overnachten in de Fata Morgana suite bij de Efteling. Dit is een suite voor twee personen waarin je kan genieten in een prachtig bed in de torenkamer. Dit zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Voor meer informatie over de suite: https://www.efteling.com/nl/hotel/themasuites/fata-morgana-suite.

Heb je een ervaring met de Fata Morgana in de Efteling die je wilt delen met anderen? Laat dan hieronder een review achter.

Last updated: maandag 29 juni 2020

One Comment

  1. Weg met fata moganna
    En sloop met die handel
    Omdat sommige mensen vinden
    Heel eng om de zien en ook nog
    Kleine kinderen vinden ook heel eng om de zien sorry van ongemak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *