Efteling Baron

Als konkel de diepte in van Rijksmijn Baron 1898.
Een van de allernieuwste attracties in de Efteling is Baron 1898. Deze ‘dive coaster’ is een achtbaan voor de echte waaghalzen, want de rit begint met een duik recht omlaag van maar liefst 37,5 meter. Lees hieronder meer over de Baron, een bijzondere attractie van de Efteling.

Bekijk hier de Baron 1898 >>

Baron 1898 Efteling.

Efteling Baron

Bron: Efteling.com

Alles binnen en rondom deze attractie is gethematiseerd rondom het verhaal van Baron Gustave Hooghmoed. Deze hebzuchtige baron laat aan het einde van de negentiende eeuw een rijksmijn bouwen om al het goud te vergaren dat in de grond zit. Als bezoeker van de attractie belooft Baron Hooghmoed je gouden bergen door ‘konkel’ te worden, zijn mijnarbeider. Binnen in de mijn volgt echter de waarschuwing van de Witte Wieven. Zij beschermen het goud en zullen het mijnwerk saboteren. Eenmaal plaatsgenomen in de attractie zelf duiken deze Witte Wieven weer op en is hun aanwezigheid in de vorm van witte rook duidelijk te herkennen.

Het gebouw van de attractie, de rit zelf en de wachtrij zijn allen prachtig met elkaar en het verhaal verweven. De wachtrij leidt je langs het gebouw en moet een bos voorstellen waar het hout voor de mijn vandaan werd gehaald. Aan het einde van de rij word je ingedeeld in ploeg A of B, afhankelijk van je keuze voor rij 1, 2 of 3. Voordat je de entreehal van Rijksmijn Baron 1898 betreedt laat je je tas achter in het Kompels Bagage Depot. Tijdens de voorshow in de volgende ruimte, het kleedlokaal van de mijnwerkers, legt Baron Hooghmoed uit dat de bezoekers nu konkels zijn en hem het goud moeten gaan bezorgen. Al snel wordt duidelijk dat dit door de aanwezigheid van de Witte Wieven niet zo makkelijk zal zijn. Deze wezens waarschuwen vervolgens in de machinekamer nog een laatste keer voordat de rit echt begint.

Meer informatie is te vinden op: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/baron-1898.

Efteling Baron
4.7 met 43 stemmen

2 reacties

Moderator · 28 november 2018 op 17:36

Ben jij wel eens in de Baron geweest? Zo ja, wat vind je van deze attractie? Spannend en mooi? We zijn benieuwd naar jouw beoordeling.

PretparkenNederland · 13 november 2018 op 14:19

Wat is jouw mening over de Baron? Vind jij het de moeite waard om hiervoor in de rij te staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *