Efteling Baron

Als konkel de diepte in van Rijksmijn Baron 1898, een fantastische attractie in  de Efteling.
Een van de allernieuwste attracties in de Efteling is Baron 1898. Deze ‘dive coaster’ is een achtbaan voor de echte waaghalzen, want de rit begint met een duik recht omlaag van maar liefst 37,5 meter. Lees hieronder meer over de Baron, een bijzondere attractie van de Efteling. Wanneer je van  plan bent om naar de Efteling te gaan dan wensen wij je ontzettend veel plezier met dit leuke dagje uit!

Baron 1898 Efteling.

Alles binnen en rondom deze attractie is gethematiseerd rondom het verhaal van Baron Gustave Hooghmoed. Deze hebzuchtige baron laat aan het einde van de negentiende eeuw een rijksmijn bouwen om al het goud te vergaren dat in de grond zit. Als bezoeker van de attractie belooft Baron Hooghmoed je gouden bergen door ‘konkel’ te worden, zijn mijnarbeider. Binnen in de mijn volgt echter de waarschuwing van de Witte Wieven.

Zij beschermen het goud en zullen het mijnwerk saboteren. Eenmaal plaatsgenomen in de attractie zelf duiken deze Witte Wieven weer op en is hun aanwezigheid in de vorm van witte rook duidelijk te herkennen.

Het gebouw van de attractie, de rit zelf en de wachtrij zijn allen prachtig met elkaar en het verhaal verweven. De wachtrij leidt je langs het gebouw en moet een bos voorstellen waar het hout voor de mijn vandaan werd gehaald. Aan het einde van de rij word je ingedeeld in ploeg A of B, afhankelijk van je keuze voor rij 1, 2 of 3.

De Baron in de Efteling On ride:

Voordat je de entreehal van Rijksmijn Baron 1898 betreedt laat je je tas achter in het Kompels Bagage Depot. Tijdens de voorshow in de volgende ruimte, het kleedlokaal van de mijnwerkers, legt Baron Hooghmoed uit dat de bezoekers nu konkels zijn en hem het goud moeten gaan bezorgen. Al snel wordt duidelijk dat dit door de aanwezigheid van de Witte Wieven niet zo makkelijk zal zijn. Deze wezens waarschuwen vervolgens in de machinekamer nog een laatste keer voordat de rit echt begint.

Meer informatie is te vinden op: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/baron-1898.

Correcties, opmerkingen, toevoegingen en vragen kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen stellen we op prijs.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *