Efteling attracties

De Efteling, het meest beroemde Nederlands pretpark bevindt zich in Kaatsheuvel en trekt met zijn ligging ook veel Belgische bezoekers. Vele generaties lang komen de mensen al van uit het hele land naar het park om te genieten van een ritje in de alom bekende attracties. Is de reis voor jou te ver? Tegenwoordig kun je ook al overnachten op het bijbehorende park Efteling Bosrijk, waar diverse huisjes zijn gebouwd en ook het al uit 1992 stammende Efteling hotel doet nog steeds zijn werk. Lees hieronder meer over de Efteling attracties.

De attracties in de Efteling.

Kom je naar de Efteling dan wil je vast genieten van de alom bekende attracties. Een ritje maken in Droomvlucht, een boottochtje door de Fata Morgana, en een rondje over de wereld in Carnival Festival.

Drie rustige attracties die waarschijnlijk de kinderen ook helemaal fantastisch zullen vinden. Ben jij meer een snelheidsduivel? Dan ben je in de Efteling ook zeker op de juiste plek. Met zijn achtbanen zoals de Python, Baron 1898, Joris en de Draak, de Vliegende Hollander, de Bob en de spannende Vogel Rok ben jij wel een tijdje zoet.

Heb je dan nog niet genoeg spanning gehad kies dan voor Villa Volta, de Halva Maen en de Pirana. Je kinderen vermaken zich in een van de speeltuintjes, op de Oude tufferbaan, in het sprookjesbos, op het kinderspoor of op het Anton Pieck plein waar zich diverse oude draaimolens bevinden. Nog even een papiertje weggooien bij Holle Bolle Gijs en je dag is voorbij gevlogen!

De Efteling attracties op een rij:

  • Baron 1898
  • De Vliegende Hollander
  • Droomvlucht
  • Joris en de Draak
  • Fata Morgana
  • Python
  • Vogel Rok
  • Bob
  • Carnaval Festival

De Efteling, wie heeft er niet van gehoord? Dit Nederlandse attractiepark in Kaatsheuvel bestaat al sinds 1952. Door de jaren heen zijn er steeds meer attracties bijgekomen en inmiddels is er voor iedereen wel iets leuks te beleven.

Voor de allerkleinsten is het Sprookjesbos een waar avontuur. Hier vind je sprookjes als Roodkapje, Sneeuwwitje en Doornroosje. Ook het Carnaval Festival is altijd een succes met de kleintjes. Daarnaast vind je in De Efteling authentieke carrousels en leuke speeltuinen.

Voor de kleine treinfans zijn er traptreintjes en er is ook een echte stoomtrein waarmee je door het park kan reizen. In het land van het Volk van Laaf kunnen kleine bezoekers onder begeleiding de monorail gebruiken om rond te kijken.

Ook voor wat oudere kinderen biedt De Efteling tal van attracties. Zo is het nieuwe Symbolica leuk voor het hele gezin. Ook een bezoek aan Droomvlucht en de 3D film PandaDroom mogen natuurlijk niet ontbreken. In het Spookslot kan lekker gegriezeld worden en de Fata Morgana neemt je mee op een reis naar verre oorden. Behoefte aan verfrissing? Grote kans dat wildwaterbaan Piranha je daarmee kan helpen! Opdrogen kan in de draaiende kookpotten van Monsieur Cannibale. En als je even uit wil rusten van al dat plezier dan biedt een rustige boottocht in Gondolleta uitkomst.

Een attractiepark is natuurlijk niet compleet zonder achtbanen. Voor de echte waaghalzen is er genoeg te doen in de Efteling. De dive coaster Baron 1898 is een echte uitdaging. En water achtbaan De Vliegende Hollander mag ook niet ontbreken. Daarnaast kan je ook nog op avontuur in de klassieke stalen achtbaan Python of in de houten achtbaan Joris en de Draak. Toe aan iets anders? Breng dan een bezoek aan het vervloekte huis Villa Volta, of ga met z’n allen in de bobsleebaan. Schipschommel Halve Maen is alleen voor bezoekers met een sterke maag. Nog niet genoeg actie gehad? Bezoek dan ook de overdekte achtbaan Vogel Rok.

Plattegrond van de attracties.

Wat is jouw favoriete Efteling attractie?

Ben je wel eens naar de Efteling geweest en wil je laten weten welke attractie jij geweldig vond en waarom? Geef dan hieronder een reactie. We zijn benieuwd!

Last updated: maandag 29 juni 2020

Plaats een reactie