Pretparken België

Een dagtrip naar een pretpark is een van de leukste zomeractiviteiten om te doen met je kinderen. Niet alleen beleven je kinderen een fantastische dag, maar ook volwassenen kunnen zich even uitleven op enkele angstaanjagende attracties. Hier is alvast een overzicht van de beste pretparken in België. Wij wensen je ontzettend veel plezier met het uitzoeken van een mooi dagje uit in een pretpark in België.

Pretparken op de kaart van België

De mooiste attracties en pretparken in België

  • Bellewaerde

Herkenbaar door de mascotte van een leeuw, dit attractiepark in de omgeving van Ieper behoort tot de populairste pretparken van België. De boomerang en de Bengal Rapid River behoren tot de klassiekers van Bellewaerde, maar nieuwere attracties zoals de Huracan en het Dawson Duel lokken bezoekers opnieuw naar dit park. De Huracan is een ongelofelijke rollercoaster, waarbij je op de rug van een tweekoppige slang probeert te ontsnappen aan de Mayagod Huracan. Het Dawson Duel is dan weer een primeur in Europa. Deze familie rollercoaster laat je toe om te duelleren met je familie of vrienden.

Bobbejaanland

Bobbejaanland in Schoepen is een pretpark opgericht door de Vlaamse zanger en artiest Bobbejaan Schoepen. Met een grote variatie aan attracties biedt het voor ieder wat wils. De Typhoon en Speedy Bob zijn attracties die je hart even sneller doen slaan, terwijl de wildwaterbaan en de Indiana river zorgen voor wat afkoeling op die warme zomerdagen.

Walibi

Eerder bekend onder de naam Sixflags, Walibi is een pretpark gelegen in Waver. Het pretpark heeft een gelijkaardig aanbod als Bobbejaanland, varierende van rollercoasters die zorgen voor een adrenalinestoot tot rustige kinderattracties. De Cobra, de Dalton Terror en de Vampire behoren tot de populairste ritjes, maar ook de Radja River en de Challenge of Tutankhamon zal je meer dan een keer willen ervaren. Met Aqualibi beschikt het park ook over een waterpark met verschillende glijbanen.

Plopsaland

Plopsaland heeft twee pretparken. De ene is te vinden in Adinkerke / De Panne, en de indoorversie ervan in Hasselt. Met kinderfiguren zoals Kabouter Plop, Samson en Gert, K3 en Maya de Bij als themafiguren is dit een pretpark gericht op kinderen. Toch beschikt het park ook over een aantal rolleroasters waarbij iets oudere bezoekers zich kunnen uitleven. Net als Walibi beschikt het park ook over een aquapark.

Boudewijn Seapark

Een van de kleinere themaparken in België, gelegen nabij Brugge. Boudewijn Seapark telt maar een handvol attracties en wordt daarom vaak gecombineerd met een bezoek aan het dolfinarium. Hierdoor is het een attractiepark dat zich vooral richt op de allerkleinsten. In deze show zie je dolfijnen en hun trainers spectaculaire sprongen maken. Daarnaast geven ze aan het publiek de boodschap mee om bewuster om te gaan met de oceanen, want veel dieren sterven nu eenmaal omdat er te veel plastic in de oceaan drijft.

Overzicht met pretparken in België op de kaart:

  • Bellewaerde Park, Ieper
  • Bobbejaanland, Kasterlee
  • Boudewijn Seapark, Sint-Michiels (Brugge)
  • Mini-Europe in Bruparck, Brussel
  • Océade in Bruparck, Brussel
  • Plopsa Coo, Coo-Stavelot
  • Plopsa Indoor Hasselt
  • Plopsaland De Panne
  • Walibi, Waver

Waar ga jij het liefste naartoe? Laat het hieronder weten. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen per e-mail toegezonden worden aan info@pretparkennederland.nl.

Last updated: maandag 29 juni 2020

Plaats een reactie