Pretparken in Zeeland.

Een dagje uit of een langere vakantie gepland in Zeeland? Heerlijk! Of het nu winter of zomer is, dit stukje Nederlandse kust is de hemel op aarde. En naast zand, zee en polders heeft Zeeland ook heel wat leuke pretparken! Wij maakten een shortlist voor je op:

Delta Park Neeltje Jans

Delta Werken Neeltje JansDit ruim opgezet park ligt op een voormalig werkeiland van de Deltawerken. In het hoofdgebouw is er permanente expositie over de Deltawerken: via interactieve tentoonstellingen en films wordt geschiedenis van de waterkering soms wel heel erg ‘echt’. Daarnaast zijn er in Delta Park Neeltje Jans ook attracties. Dierenfans komen voor de zeehonden- en zeeleeuwenshows of het indrukwekkende aquarium. En speelvogels houden het uren vol op de waterglijbanen of in de waterspeeltuin. Erg fijn is ook de rondvaart in het Nationaal Park Oosterschelde. Hiervoor betaal je een kleine extra bijdrage bovenop je entreeticket. De combinatie van educatie en ontspanning maakt van dit park een erg leuk dagje uit.

Mini Mundi

In Middelburg kan je dit pretpark vinden. De belangrijkste attractie is natuurlijk Miniatuur Walcheren waar je het gebied in het klein kan Pretparken Zeelandbekijken. Je ziet de belangrijkste gebouwen, maar ook de wegen en wandelpaden. Wanneer je op de drukknopjes drukt, komen bepaalde taferelen tot leven. In Mini Mundi is ook een pretparkgedeelte en een grote binnen- en buitenspeeltuin. Een perfect uitje met de kinderen, geschikt bij zon en regen!

Het Arsenaal

In Vlissingen kan je op bezoek bij de piraten! Er valt van alles te beleven. Een piratenshow, die je helemaal in de wereld van deze zeerovers onderdompelt. Of een piratenhol, waar je aan de lijve kunt ondervinden hoe het leven van een piraat was. In de aquaria kan je bovendien een uitgebreide hoeveelheid Noordzee- en tropische vissen bewonderen.

Bekijk hier de kaart voor meer pretparken in Nederland.

Reactie achterlaten:

Zeeland
5 met 14 stemmen
Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.

Adverteren

Wil je de mogelijkheden tot het adverteren te weten komen? Bijvoorbeeld het plaatsen van een link, een banner of misschien wel een algehele samenwerking. Stuur ons dan een e-mail naar partners@pretparkennederland.nl.

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.