Zeehondencrèche Pieterburen drukte

Zeehondencrèche Pieterburen drukte

Zeehondencrèche: opvangplek voor zieke zeehondjes.
Zeehondencrèche Pieterburen (in de provincie Groningen) geldt als een van de oudste en beste opvangcentra voor gewonde zeehonden ter wereld. Het personeel vormt er met de vrijwilligers en onderzoekers uit de gehele wereld een zogenaamde learning community. Doel: de zeehonden in stand houden. In Pieterburen kun je op gepaste afstand kennismaken met de altijd vriendelijke zeehonden.

Bezoekerscentrum, wanneer is het druk?

Zeehondencrèche Pieterburen drukte
Bron: https://www.zeehondencentrum.nl/

Zeehondencrèche Pieterburen biedt opvang aan zeehonden in drie verschillende fases. Zo zie je ze in de eerste, erg warme ruimte en ook in de veel grotere baden in de laatste fase van het herstel. Niet alle zeehonden die in Pieterburen logeren zijn overigens te zien. Zeehonden die op de intensive care liggen, genieten terecht enige privacy. Behalve de zeehonden met hun guitige uitdrukking is er in het gezellige bezoekerscentrum een interactieve tentoonstelling te bewonderen in het kleine maar erg fijne Pieterburen. Bovendien zijn er in het bezoekerscentrum in de weekenden en in de vakanties altijd extra activiteiten gepland.

Kleinere snacks

Doorgaans logeren er tussen de tien en honderd zeehonden in Pieterburen en die je zowel binnen als buiten. In de winkel in de bezoekersruimte zijn prachtige zeehonden knuffels en andere aanverwante artikelen te koop. Bovendien koop je er koffie, thee en fris en kleinere snacks. Iets verder – op nog geen tweehonderd meter lopen- ligt een restaurant/café voor de grotere hap. De zeehondencrèche in Pieterburen is rolstoelvriendelijk en je parkeert de auto echt heel dichtbij de ingang van het bezoekerscentrum. Huisdieren mogen niet mee naar binnen, maar daar zal elke huisdierenbezitter begrip voor hebben. Je vermaakt je zomaar een kleine twee uur in Pieterburen en een ding is zeker: iedereen wordt verliefd op deze waterratjes. Drukte? Dat is er vooral in de weekenden en in de vakantie. Maar: r is altijd voldoende plek om de zeehondjes van dichtbij te zien. Zeker weten!

Bekijk hier informatie over de tickets.

Vragen, opmerkingen of een review plaatsen?
Laat dan hieronder een berichtje achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *