Wonderwereld

Wonderwereld is een park waarbij je zowel een dierentuin als grote speeltuin hebt allemaal in een sprookjesachtig thema. Het park is gelegen in de bossen van Ter Apel. Dit is een klein dorpje in het zuiden van de provincie Groningen. Voor jong en oud zijn hier heel veel verschillende attracties en activiteiten te vinden. Lees hieronder meer over de geschiedenis, attracties en meer praktische informatie.

Bekijk hier de overnachtingen om naar Wonderwereld te gaan >>

Geschiedenis van Wonderwereld

Wonderland
Bron: http://wonderwereld.nl/

Wonderwereld werd in 1999 geopend door de familie van Dashorst. In eerste instantie omvatte het alleen nog maar een gebouw van een voormalig architecten bureau. Na een verbouwing die een half jaar duurde, was het nog steeds niet zo groot als nu. Naarmate de tijd vorderde kwamen er steeds meer uitbreidingen bij totdat het is zoals de dag van vandaag. Het Jungle Cafe is de nieuwste aanwinst van Wonderwereld. Je kunt hier gezellig iets eten en/of drinken tijdens je bezoek aan het park.

Attracties

Er zijn veel verschillende diersoorten in het park te vinden. Enkele voorbeelden zijn: kerkuilen, luiaards, maki’s en stokstaartjes. Ook kun je een bezoekje brengen aan het roofvogelpark of het Natuur Ontdekcentrum. Hier kun je allerlei dingen uit de natuur van dichtbij bekijken, zoals bijvoorbeeld de dikke huid van een olifant of de gigantische wervel van een walvis.

Praktische informatie

Entree per persoon kost 8 euro en 50 cent. Kinderen tot en met twee jaar zijn helemaal gratis. Als je vaker een bezoekje wilt brengen, is het voordeliger om een seizoenskaart te kopen van 17 euro 50. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot het park tijdens de openingstijden. Wonderwereld is alleen geopend in juni, juli, augustus en september. In juli en augustus is het park zelfs dagelijks open van 10 uur ‘s ochtends tot 18 uur ‘s avonds. Dat is lang genoeg om het hele park te zien en veel leuke dingen te beleven.

Bekijk hier meer pretparken.

Heb je een vraag, opmerking of wil je een review plaatsen, dan kan je hieronder het formulier invullen.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares