Weer Efteling

Weer Efteling

Als het bekendste pretpark van Nederland en al eens een keer uitgeroepen tot beste pretpark ter wereld, mag de Efteling zich uitermate populair noemen. Niet voor niets kent ieder kind in Nederland wel één of meerdere sprookjes van de Efteling of één van de vele attracties. De Efteling staat altijd voor een leuk dagje weg of zelfs een paar dagen weg. Al vele jaren staat er namelijk naast het park ook het Efteling hotel en sinds enkele jaren zijn er ook twee Efteling vakantieparken. Helaas zijn we in Nederland wel afhankelijk van het weer. Wat kun je eigenlijk doen in de Efteling als het regenachtig weer is? Is het park dan nog steeds zo leuk? Lees hieronder meer over het weer, bekijk het actuele weer en voor de komende tijd.

Bekijk hier de kortingen >>

Meer over het weer & de Efteling (Kaatsheuvel):

Hoe is de Efteling ontstaan?
Weer Efteling

Bron: https://www.efteling.com/nl

Hoewel het gebied van de Efteling al sinds begin van de 20e eeuw een sportpark was, opende in 1952 het sprookjesbos, waarbij alle sprookjesattracties waren ontworpen door Anton Pieck. Al snel groeit het sprookjesbos snel en jaar na jaar komen er nieuwe sprookjes bij. Ook met de bezoekersaantallen loopt het goed. Vanaf 1978 opent ook het attractiepark van de Efteling met het spookslot als eerste attractie. Al snel volgde de legendarische achtbaan de Python. Ook vandaag de dag weten miljoenen mensen jaarlijks de Efteling te vinden en het park blijft creatief bezig met uitbreiden van attracties en sprookjes, nog steeds in Anton Pieck stijl.

Het weer en de Efteling.

Wat nu als je al wekenlang een vooruit kijkt naar een dagje Efteling en op de dag zelf blijkt het met bakken uit de hemel te komen? Geen probleem hoor. Laat je niet afschrikken door een beetje water. Ten eerste heb je dan een groot voordeel dat de wachtrijen voor de attracties enorm korter zijn en je dus eerder of vaker in bepaalde attracties kunt. Ten tweede heeft de Efteling ook nog vele overdekte attracties. Ga bijvoorbeeld naar Villa Volta, de draaiende villa. Vervolgens hoef je niet ver te lopen, want daarnaast ligt de Droomvlucht. Hier zweef je overdekt door een sprookjesachtig feeënbos. Dan is er op het Anton Pieckplein een overdekt carrouselpark met allerlei draaimolens. Je kunt ook nog schuilen in paleis Symbolica of maak een boottocht in de Fata Morgana. Al met al, kun je er voor zorgen dat een dagje Efteling, ondanks de regen nooit in het water hoeft te vallen.

Weer Efteling
4.6 met 18 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.