Vlinders aan de Vliet

Wanneer je interesse hebt in mooie en exotische vlinders, dan moet je eens een bezoekje brengen aan Vlinders aan de Vliet in Leidschendam. Jan Kienjet is als eigenaar begonnen met het kweken van vlinders als hobby, maar ondertussen is het uitgebreid tot een heuse vlindertuin in een tropische kas van maar liefst 850 m². In 2008 heeft Vlinders aan de Vliet een dierentuinvergunning ontvangen, waardoor het nu officieel als dierentuin erkent is. Het openingsseizoen van Vlinders aan de Vliet loopt van 23 februari tot 1 november, omdat in de wintermaanden te koud zijn voor vlinders om rond te vliegen.

Vlinders

Vlinders aan de Vliet

Bron: https://www.vlindersaandevliet.nl/

Je mond valt open van verbazing bij het aanschouwen van zulk spektakel aan natuurschoon. De vlindercollectie is enorm en je kunt genieten van prachtige zeer fraai gekleurde vlinders. Van kleine veel voorkomende vlindertjes tot grote zeldzame vlinders. Ruim 85% van de vlinders komt als een pop binnen bij Vlinders aan de Vliet. Eenmaal aangekomen worden de poppen in een speciale poppenkast gehangen, waarin ze zich kunnen ontwikkelen tot een echte vlinder. In een gedeelte van de kas staan speciale planten die speciaal zijn aangelegd voor de overige 15% van de vlinders. Zij gebruiken deze planten om hun eitjes te leggen om tot een nieuwe vlinder uit te groeien. Dit zijn de zogenaamde eigen kweek vlinders. Door de grote verscheidenheid aan vlinders en de hoeveelheid planten die de larven eten, is het zelf kweken van vlinders een gespecialiseerde en moeilijke taak.

Andere dieren in Vlinders aan de Vliet.

Omdat de vlinders in een tropische kas leven, zijn er enkel andere tropische dieren te vinden die ook in deze omstandigheden leven. Het gaat hierbij om exotische vogelsoorten, zoals de kanarie, de parkiet, de diamantduif, de zebravink, de Mozambiquesijs en nog vele andere vogelsoorten. Uiteraard hoort in een tropisch gebied ook water, met de daarin levende exotische dieren, zoals de koi, de karper, verschillende soorten schildpadden en zelfs een stel dwergkrokodillen. Ook lopen er in het gebied diverse reptielen rond, zoals de koningsslang, vogelspinnen, bijzondere gifkikkers en hagedissen en leguanen.

Meer parken.

Vraag of opmerking? Laat dan hieronder een bericht achter.

1 reactie

Anoniem · 9 augustus 2018 op 20:51

We waren op zoek naar een leuk dagje uit die wij met onze drie jonge kinderen konden gaan doen. We hebben drie kinderen waarvan onze jongste vier is, de middelste zes en de oudste tien. We zijn allemaal dol op dieren maar alle dierentuinen hadden we nu onderhand wel gezien. Wij kregen Vlinders aan de Vliet aangeraden van vrienden en wij waren wel erg benieuwd. Aan de titel van het park te zien bedachten wij ons dat het misschien niets voor ons zou zijn. We hadden geen interesse in het bekijken van vlinders, maar we waren blij verrast door wat het park te bieden had. Het waren niet alleen vlinders die wij daar konden zien en dat verraste ons. We zagen van alles. Krokodillen, vogels, vlinders en zelfs slangen. Onze oudste zoon vond vooral deze laatste dieren geweldig om te zien. Wij hebben de mooiste planten gezien en de dieren hadden echt een prachtig verblijf. Na afloop hadden we even heerlijk gegeten in het restaurant. We hadden echt onze dag van het leven. Dit park is echt een aanrader voor zowel jong als oud. Wij zijn een gezin met wat jongere kinderen maar ook met oudere kinderen kun je je hier uitstekend vermaken. Je kan hier terecht om eens lekker tot rust te komen. Daarnaast kan je hier ook echt een avontuur beleven. Onze jongste kinderen hadden kleurplaten gekregen waarmee ze zich heel goed hadden kunnen vermaken. Onze kinderen vonden het vooral leuk om al die dieren te bekijken die hier in het park te vinden waren. Wij gaan zeker nog een keer terug. We hebben ook de mogelijkheden bekeken om hier een kinderfeestje te geven. Nou is onze dochter bijna jarig en gaan we hier denk ik wel naartoe om haar feestje te gaan vieren. We hebben haar dit idee al voorgelegd en ze kijkt er nu al naar uit. Dus dat zegt wel wat over het park!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *