Verkeer richting Efteling

Een dagje naar de Efteling gaan is altijd leuk. Maar het is wel handig om goed voorbereid op reis te gaan. Voor je het weet, heb je een afslag gemist of zit je in de verkeerde bus. Dit wil je natuurlijk voorkomen, lees daarom hier hoe het verkeer richting de Efteling geregeld is. Kom in dit artikel meer te weten over het verkeer richting de Efteling.

Bekijk hier de route en meer >>

Openbaar vervoer richting het pretpark.

Verkeer richting Efteling
Bron: https://www.efteling.com/nl

Als je met het openbaar vervoer komt, moet je meestal eerst met de trein en daarna met de bus. Als je vanuit het noorden komt, stap je uit in Den Bosch. Daar neem je bus 300 of 301 richting Tilburg. In drie kwartier ben je bij bushalte Efteling. In het weekend en tijdens de vakanties rijdt de Efteling Expres, lijn 800. Hiermee ben je in een half uurtje bij de Efteling.

Vanuit het zuiden en westen neem je de trein naar Breda. In het weekend en tijdens vakanties neem je de Efteling Expres (lijn 802, 40 minuten). Op andere dagen kan je doorreizen met de trein naar Tilburg.

Adressen en routes Efteling
Bron: https://www.efteling.com/nl/adres-route

Vanaf daar kan je bus 300 of 301 richting Den Bosch nemen, dan ben je in een half uurtje bij de Efteling. In het weekend en vakanties rijdt de Efteling Expres vanaf Tilburg, lijn 801. Dan ben je er in 20 minuten.

Met de auto.

Als je met de auto vanuit Rotterdam komt, neem je na de afslag ‘s Hertogenbosch de afslag Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Vanaf daar staat de Efteling op de borden aangegeven. Vanaf de A2 en de A27 neem je de afslag Waalwijk (A59). Daarna neem je de afslag Waalwijk/Kaatsheuvel en zie je de Efteling vanzelf op de borden staan. Ook vanaf de A50 neem je de afslag Waalwijk/Kaatsheuvel en volg je de borden richting de Efteling. Vanaf de A58 neem je de afslag Tilburg-Noord/’s-Hertogenbosch/Waalwijk, om vervolgens op de N261 de borden richting de Efteling te volgen. Hou wel rekening met parkeerkosten als je met de auto komt.

Vragen, opmerkingen en correcties kunnen hieronder geplaatst worden.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares