Van Gogh museum

Van Gogh museum

Terug in de tijd met wereldberoemde schilder Vincent van Gogh. Wat is het Van Gogh Museum?
Het Van Gogh Museum is een Amsterdams museum over kunstschilder Vincent van Gogh (1853 – 1890). Van Gogh is één van de bekendste Nederlandse schilders. Van Gogh´s werk valt onder het postimpressionisme. Dit is een stroming die volgde op het impressionisme. Ook heeft Van Gogh met zijn kunstwerken invloed gehad op het expressionisme en de kunststroming van abstractie. Opvallend is dat tijdens zijn leven er maar weinig interesse was voor zijn persoon of de kunstwerken die hij maakte. Pas na zijn (hoogstwaarschijnlijk zelfverkozen) dood kwam zijn werk in de belangstelling te staan. Nu is Van Gogh één van de bekendste schilders van de negentiende eeuw.

Bekijk hier de tickets >>

De collectie in het museum.

Van Gogh museum

Bron: https://www.vangoghmuseum.nl/

De collectie van het Van Gogh Museum bestaat uit een vaste en tijdelijke collectie. In de vaste collectie zijn ruim 200 schilderijen te vinden. Maar ook 500 tekeningen en meer dan 700 brieven die Vincent geschreven (of ontvangen) heeft. Ook werd Vincent tijdens zijn leven geïnteresseerd in Japanse kleurenprenten en houtsneden. Deze kocht hij op bij antiquairs en verzamelde hij. Ook deze prenten zijn te vinden in het museum. Daarnaast wordt er meer verteld over het leven en de dood van Vincent. En wordt er ingegaan op het waarheidsgehalte van enkele bekende mythes. Ook zijn enkele collega´s van Van Gogh te zien in het museum.

De meest beroemde werken in het museum van Van Gogh.

Uiteraard mogen de meest bekende werken van Van Gogh niet ontbreken. De volgende bekende schilderijen zijn te vinden in het museum:

  • De aardappeleters: Dit schilderij laat een boerengezin aan tafel zien. Het schilderij moest inzicht geven in het harde leven van boeren.
  • Zonnebloemen: dit kleurige gele schilderij geeft zonnebloemen in een vaas weer. Volgens van Gogh drukte dit schilderij dankbaarheid uit.
  • Zelfportretten: Van Gogh is ook wereldberoemd om zijn eigen zelfportretten. In het museum hangen meerdere exemplaren die hij in verschillende levensfases heeft gemaakt.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder achtergelaten worden.

Review het museum:

Wat is jouw ervaring met het museum? Laat dit weten door hieronder het formulier in te vullen.

Van Gogh museum
4.6 met 8 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.