Van Gogh museum prijs

Van Gogh Museum prijs

Wie houdt van kunst doet er goed aan het Van Gogh Museum te bezoeken. Een bezoek valt uitstekend te combineren met een weekendje Amsterdam. Bekijk hieronder meer informatie over het museum en de prijzen.

Bekijk hier de prijzen en tickets >>

Het Van Gogh Museum in Amsterdam en de prijzen.

Aan het Museumplein in Amsterdam vind je het Van Gogh Museum, een museum dat compleet gewijd is aan misschien wel Nederlands meest beroemde schilder. Wereldwijd is de naam van Gogh bekend om zijn zonnebloemen en zelfportretten. De stijl van Vincent van Gogh – pasteuze verf met duidelijke kwaststreken en contrastrijke verzadigde kleuren – was erg vooruitstrevend en heeft de westerse schilderkunst sterk beïnvloed.

  • De collectie
Van Gogh museum prijs

Bron: https://www.vangoghmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/toegangsprijzen?v=1

De uitgebreide collectie kunstwerken en brieven door Vincent van Gogh in dit museum is ‘s werelds grootste van-Gogh-collectie. Daarom komen van heinde en verre bezoekers speciaal naar Amsterdam om het bijzondere werk te aanschouwen. De van-Gogh-collectie vertelt het tragische verhaal van zijn armoede, de band met zijn broer Theo en het leven in de 19e eeuw. Toch zijn de landschappen, stillevens en portretten van deze schilder niet de enige kunstwerken die de collectie het bekijken waard maken. Ook zijn tijdgenoten zijn goed vertegenwoordigd. Denk daarbij aan werken van Paul Gauguin, Edvard Munch en Pierre Bonnard. Alle bekende schilders van het Neo-Impressionisme komen aan de orde.

  • Van Gogh Museum toegangsprijzen.

Tickets kun je alleen online bestellen. Dat geldt ook voor museumjaarkaarthouders.

  • Voor Museumjaarkaarthouders is de toegang gratis.
  • Voor jongeren onder de 18 jaar is de toegang eveneens gratis.
  • Entree kost voor volwassenen 18 EUR.
  • Voor CJP-pashouders is de toegang 9 EUR.

Voor groepen groter dan 15 personen wordt gevraagd een groepsreservering te maken. Per toegangstijd is slechts een beperkt aantal tickets verkrijgbaar. Dit in verband met de grote drukte die er anders zou ontstaan. Zo garandeert het Van Gogh Museum een aangename museumervaring zonder gedrang.

  • Openingstijden

Het museum is dagelijks geopend van 9 tot 18 uur. Op vrijdag blijft het tot 21 uur open. Vanwege bovengenoemde drukte en het beperkte aantal tickets is het aan te raden je tickets ver van te voren te boeken.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Van Gogh museum prijs
4.7 met 11 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.