Van Gogh museum drukte

Van Gogh Museum drukte

Van Gogh is Nederlands beroemdste kunstschilder. Zijn zelfportretten, zonnebloem schilderijen en landschappen kunnen we allemaal voor de geest roepen. Ook wereldwijd is het moeilijk een naam te noemen van een kunstenaar die meer bekendheid geniet. Zijn levensverhaal is archetypisch geworden voor het lot van de lijdende schilder. Zijn leven bracht hij in grote armoede door en pas postuum werd zijn werk erkend voor zijn originaliteit en vooruitstrevendheid. Lees hieronder meer over het museum, drukte en openingstijden.

Bekijk hier meer informatie >>

Drukte en populariteit.

  • Bezoek aan het Van Gogh Museum
Van Gogh museum drukte

Bron: https://www.vangoghmuseum.nl/nl/plan-je-bezoek/openingstijden

Aan het Museumplein in Amsterdam staat het moderne gebouw dat een van Nederlands grootste toeristische trekpleisters is. Het Van Gogh Museum huist ‘s werelds grootste collectie van-Gogh-werken. De museumcollectie bestaat uit duizenden schilderijen, schetsen en schetsen van zijn hand. Daarnaast zijn ook werken van zijn tijdgenoten, zoals Degas, Gauguin en Munch in de collectie opgenomen. Een bezoek aan het Van Gogh valt goed te combineren met andere musea aan het museumplein.

  • Leren over het leven van van Gogh en zijn tijdgenoten

Aan de hand van de brieven aan zijn jongere broer Theo, tekeningen en schilderijen wordt het verhaal van het armoedige leven van deze obsessief gedreven schilder verteld. Zijn loopbaan als schilder, het gebrek aan erkenning en zijn uiteindelijk zenuwinzinking die leidde tot het afsnijden van zijn oor komen aan bod. Ook behandelt de tentoonstelling de schilderkundige vraagstukken van het postimpressionisme.

  • Populariteit van het van Gogh Museum

Van heinde en verre komen dagelijks hordes toeristen naar Amsterdam om de musea te bezoeken. Vanwege de grote populariteit werkt het Van Gogh Museum met inschrijvingen. Per bezoektijd is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dit om in het Van Gogh Museum drukte te vermijden. Je kunt hier dus in relatieve rust de rijke collectie bekijken. Reserveer je tickets echter ruim van de voren om verzekerd te zijn van een plaatsje.

  • Openingsuren

Het museum is dagelijks van 9 tot 18 uur geopend. Op vrijdag sluiten de deuren pas om 21 uur.

Van Gogh museum drukte
4.8 met 28 stemmen

5 Berichten

PretparkenNederland

34 minuten ago

Was het vandaag druk?

Moderator

34 minuten ago

Op welke dag vond jij het wat minder druk?

Moderator

34 minuten ago

Naar het museum geweest op een drukkere dag? Hoe heb jij het ervaren?

PretparkenNederland

34 minuten ago

Heb je het als druk ervaren toen je hier was?

PretparkenNederland

33 minuten ago

Ben je dit weekend naar het museum geweest en was het druk?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.