Utropia vogel- en plantentuin

Utropia vogel- en plantentuin is helaas gesloten

Utropia vogel- en plantentuin was een groot park in Middelburg. Inmiddels is het park sinds eind 2015 gesloten na 11 jaar open geweest te zijn. Dit in Zeeland gelegen park had een oppervlakte van ongeveer 1000 vierkante meter en is daarmee een van de grootste van ons land. Je vond hier heel veel verschillende soorten vogels en insecten. Deze vliegen allemaal los, dus het kon zomaar zijn dat er eentje op je landt.

Activiteiten

Naast het bekijken van alle vogels en insecten waren er ook genoeg dingen die je zelf kunt ondernemen in Utropia vogel- en plantentuin. Zo kon je bijvoorbeeld karpers en papegaaien zelf voeren. Doordat de paadjes kriskras door het park liepen, voelde het net alsof je er continu alleen was. Ook waren er heel veel lekkere zitjes waar je kon genieten van alle mooie vogels en insecten die rond je heen vlogen. Sommige soorten vlogen niet vrij rond, maar kon je bewonderen terwijl zij leven in de volières.

In het park was een cafe waar op het terras verschillende tamme vogels zitten. Wel moest je goed opletten dat ze niets van je bord af aten, want een frietje vindt een duif ook best wel lekker.

Geschiedenis

Utropia vogel- en plantentuin werd in 2004 geopend door Anja Brasser en Ricardo Brasser. Dieren die hier gehouden werden waren onder andere de kaketoe en verschillende soorten papegaaien.

Utropia vogel- en plantentuin werd in september 2015 gesloten nadat er geen nieuwe vergunning voor het houden van dieren werd verstrekt. Dit kwam doordat het pand waarin de dieren gehouden werden niet voldeed aan de eisen die eraan gesteld werden. Er was helaas geen geld om het gebouw op te knappen. Helaas was sluiting toen dus de enige mogelijkheid. Alle dieren zijn na sluiting ondergebracht in andere dierentuinen in ons land.

Utropia vogel- en plantentuin
4.8 met 5 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.