Uilen-dierenpark de Paay

Uilen-dierenpark de Paay

Sinds 2000 heeft de eigenaar van dierenpark de Paay de deuren van zijn park geopend voor het publiek. Als dierenliefhebber en specifiek liefhebber van uilen, hield hij deze dieren uit liefhebberij. Nadat er toch belangstelling voor zijn park bleek heeft hij de deuren geopend, waardoor ook jij nu kunt genieten van al deze dieren. Het park heeft 78 verschillende soorten dieren en krijgen veel vrijheid. Zo kun je als publiek ook vrij in contact komen met de wallaby’s en de stokstaatjes. Bij warm weer lopen ook de cavia’s vrij rond op de caviaweide. Dit zullen kinderen fantastisch vinden, want de cavia’s vinden het heerlijk om aandacht te krijgen. Je mag de cavia’s aaien, alsmede ook de stokstaartjes, alleen zij zullen wat schuwer zijn.

De vogelsoorten in Uilen-dierenpark de Paay

Uilen-dierenpark de Paay
Bron: http://www.depaay.nl/

Hoewel het park is begonnen als een uilenpark, vestigt het dierenpark nu een enorme verscheidenheid aan verschillende soorten dieren. Uilen hebben nog steeds een prominente plaats, vooral de oehoe. Dierenpark de Paay heeft veel verschillende oehoes, zoals de Amerikaanse oehoe, de Afrikaanse oehoe, de Bengaalse oehoe, de Canadese oehoe en de Europese oehoe. Daarnaast zijn er nog veel meer soorten uilen, zoals de kerkuil, de koekoeksuil en de witgezichtuil. Ook kun je er andere exotische vogelsoorten zien, zoals de kaketoe, kraanvogels, woestijnbuizerd en de bijzondere trompetneushoornvogel. Ook de zwarte ooievaar, de rijstvogel en de purperkoet hebben hun thuis in dit dierenpark. Vooral vogelliefhebbers zullen bij Uilen-dierenpark de Paay helemaal aan hun trekken komen.

Andere diersoorten

Er zijn nog talloze andere leuke en interessante dierensoorten te bewonderen. Naast de wallaby’s, de stokstaartjes en de cavia’s die vrij rondlopen, kun je ook genieten van verschillende soorten apen, zoals het doodshoofdaapje, het lizstaapje en het witoorpenseelaapje. Ook lopen er kamelen rond. Er is in de lente van 2018 zelfs een kameeltje in het park geboren. Ook lopen er de watusi runderen rond met kenmerkende grote hoorns. Ook de neusbeer is schattig om te zien en geniet ook van de Japanse Sikahert.

Meer mooie pretparken.

Vragen of opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *