Taman Indonesia review

Henk Wareman die als financieel manager werkte had een hobby. Die hobby was het houden van exotische vogels. En dan vooral vogels die vooral te zien zijn in Indonesië. De collectie vogels breide zich uit en steeds meer mensen kwamen langs om te genieten van de veelal prachtig gekleurde vogels. Vandaag de dag staat er in het Overijssels Kallenkote bij Steenwijk een prachtig dierenpark met allerlei Indonesische dieren. Taman Indonesia is van 1 april tot 31 oktober dagelijks geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur. Ben je van Indonesische afkomst dan is het park leuk om herinneringen op te halen, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in het Indonesische dierenrijk zijn van harte welkom.

Bekijk hier de overnachtingen om naar Taman Indonesia te gaan >>

Het dierenrijk

Taman Indonesia review

Bron: http://www.taman-indonesia.nl/

Een groot gedeelte van de dieren die in Taman Indonesia onderdak vinden zijn vogels. Hierbij zitten mooie en vooral kleurige vogels tussen. Enkele vogels die je terug kunt vinden in Taman Indonesia: de schamalijster, met een prachtige zangstem, de koetilangbuulbuul, een populair Indonesische vogelsoort, de fraai Timor zebravink, de kleine papegaaiachtige turquoisineparkiet en de zeer lawaaierige en lacherige witkuifgaailijters. Dit is nog maar een hele kleine selectie aan vogelsoorten.

Er wonen ook andere interessante dieren in het park, zoals Bengaalse tijgerkat, de bijzondere hagedissoort de blauwtongskink met kenmerkende tong in een felblauwe kleur, de Indische bandvaraan, de muntjak, ook wel blafhert genoemd, vanwege het blaffende geluid, de pallas eekhoorn of de parma wallaby. Ook bijzonder is het dat er in Taman Indonesia de bijzondere kat woont waarvan de ontlasting koffie gemaakt wordt. Dit is de duurste koffie ter wereld.

Eethuis

Als je een Indonesisch dierenpark bezoekt, dan kun je ook niet om lekker Indonesisch eten uit. Je kunt hiervoor terecht in het eethuis en naastgelegen terras. Daar kun je genieten van zelf gemaakte Indonesische hapjes, zoals spekkoek, loempia’s, risolles, pastijtjes, en bapao. Ook kun je lunchen met nasi rames of soto ayam. Zo sluit je je Indonesische dag ook geheel in Indonesische stijl af. Het is mogelijk om een arrangement af te sluiten, met entree tot het park en een volledig Indonesisch gerecht.

Reviewen:

Van plan om een review achter te laten over Taman Indonesia? Vul dan hieronder het formulier in.

Taman Indonesia review
4.6 met 9 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *