Symbolica Efteling

  • 5 oktober 2018
  • By Moderator
  • Efteling
  • 3

Symbolica Efteling

Wie aan de Efteling denkt, denkt aan de magische dark rides zoals Droomvlucht en Fata Morgana. Sinds kort heeft de Efteling de prachtige nieuwe dark ride Symbolica geopend die helemaal draait om de wereld van Pardoes.

Bekijk hier alles over deze attractie >>

De attractie Symbolica in de Efteling

Symbolica is aan attractie waarbij de fantasie tot leven komt. In het Paleis der Fantasie ga je op audiëntie bij de koning. Dit klinkt misschien saai, maar Pardoes de Tovernar zorgt ervoor dat dit bezoek alles behalve saai wordt. Word meegenomen in een Fantasievaarder naar verschillende vertrekken met als hoogtepunt de koningszaal waar je daadwerkelijk koning Pardulfus zal ontmoeten.

Interactieve attractie.

Symbolica is een interactieve attractie waarbij bezoekers zelf een tour door het Paleis kunnen kiezen. Er zijn 3 tours om uit te kiezen: de Schattentour, de Muziektour en de Heldentour. Elke tour heeft een verschillende route door de attractie met bijbehorende interactieve elemeneten die tijdens de rit bestuurd kunnen worden met behulp van een controlepaneel aan de voorkant van de Fantasievaarder. Pas als je alle 3 de tours hebt gedaan heb je de hele attractie gezien.

Leuke weetjes over Symbolica

  • Symbolica is de duurste Efteling attractie ooit gebouwd in de geschiedenis van het park. De attractie kostte 35 miljoen euro om te maken.
  • Het heeft 15 jaar geduurd voordat er weer een grote familie attractie werd geopend. Pandadroom werd als laatste grote familie attractie geopend in 2002.
  • Symbolica is een trackless darkride, dit houdt in dat er geen rails is waar de voertuigen op rijden. Alle Fantasievaarders hebben een accu waardoor de voertuigen met 4,3 km/u kunnen voortbewegen.
  • Er is een gelimiteerd aantal bezoekers met een handicap die Symbolica tegelijkertijd kunnen bezoeken. Bezoekers met een beperking moeten een ticket ophalen om in een bepaald tijdslot in de attractie te kunnen.
  • Symbolica heeft een capaciteit van 1400 bezoekers per uur.

Bekijk hier alles over Symbolica in de Efteling >>

Review Symbolica als attractie.

Ben jij hier wel eens in geweest en wat vond je er eigenlijk van? Hieronder kan je je mening geven.

Symbolica Efteling
4.7 met 21 stemmen

Moderator

Alles over de leukste pretparken, attracties en nog veel meer.

3 Berichten

Efteling Pardoes | De Tovernar. | Attracties.nl

33 minuten ago

[…] de vrolijke Tovernar. Wie aan de Efteling denkt, denkt spontaan aan Pardoes de Tovernar uit Symbolica, een planeet aan de andere kant van de wereld. Hij was jarenlang de officiële mascotte van het […]

PretparkenNederland.nl

33 minuten ago

Wat is jouw mening over deze attractie?

Vernieuwde shows in de Efteling | PretparkenNederland.nl

33 minuten ago

[…] met Assepoester, schud de hand van Ruiter Thomas of ga met Roodkapje op de foto! Iets verderop bij Symbolica ontmoet je Pardoes op het […]

Leave Comment

Tips

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.

Kortingscode pretpark gevonden?

Heb je een kortingscode of bon gevonden om met korting tickets te bestellen voor een pretpark en/of hotel? Stuur dit dan naar tips@pretparkennederland.nl. Onze lezers zullen je dankbaar zijn!