Stedelijk museum

Stedelijk museum

Soms is het leuk om in een museum rond te lopen en van alles te bekijken. Vaak is het interessanter als je daarnaast zelf dingen kunt beleven. Dit is mogelijk in het Stedelijk museum. Hier haal je je hart op als je houdt van moderne kunst en vormgeving. Jong en oud kunnen meedoen met allerlei workshops en cursussen. Ook worden er diverse rondleidingen gegeven. Een interessant, gezellig en leerzaam uitstapje voor allerlei soorten mensen.

Bekijk hier de tickets >>

Het Stedelijk Museum.

Allerlei wetenswaardigheden voor jou op een rijtje:

 • In het weekend en in de vakanties is het vaak druk. Soms leidt dit tot lange wachtrijen bij de kassa. Door op een ander moment te gaan of door in ieder geval de tickets online te kopen, kun je dit lange wachten zo veel mogelijk voorkomen.
 • Stedelijk Museum

  Bron: https://www.stedelijk.nl/nl

  Museumkaarthouders mogen zo doorlopen.

 • Er is een gevarieerd programma mogelijk in het museum. Je kunt deelnemen aan onder meer workshops, lezingen, cursussen, rondleidingen en er zijn regelmatig thematische avonden.
 • Ga je met kinderen naar het museum, bezoek dan in ieder geval het lab. Hier kunnen ze creatief bezig zijn. Het aanbod verandert verschillende keren per jaar, dus je kunt gerust vaker op bezoek naar het Stedelijk museum. Ook de Familiesporen is een aanrader voor gezinnen met kinderen.
 • Tot en met 18 jaar is het museum gratis.
 • Het museum werd voor het eerst geopend in 1895.
 • In 2012 is het heropend. De hoofdingang bevindt zich nu op het Museumplein.
 • Wist je dat het museum als bijnaam ‘de Badkuip’ heeft? Men bedoelt dan voornamelijk de nieuw gebouwde witte vleugel van het museum.
 • De kelder van het gebouw mag zich de grootste tentoonstellingszaal van Amsterdam rijk rekenen.
 • Mooi is dat het nieuwe gebouw naadloos past bij het oude gebouw. Het is totaal anders, maar tussen iedere verdieping en tussen ieder gebouw zie je toch een overgang die niet storend is.

Review het museum.

Ben jij hier wel eens geweest? Wij zijn benieuwd naar jouw ervaring. Laat dit weten door hieronder het formulier in te vullen.

Stedelijk museum
4.7 met 3 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.