Stedelijk museum openingstijden

Stedelijk museum openingstijden

Het Stedelijk Museum in Amsterdam: een nieuwe wereld die wacht op ontdekking. Bekijk op deze pagina meer over de openingstijden en het musem zelf.
Het Stedelijke Museum in Amsterdam zit tjokvol moderne kunst van alle tijden. Zo bezit het moderne kunst uit het eind van de negentiende eeuw, zoals schilderijen van Georges Hendrik Breitner en Willem Witsen. Deze schilders van de Amsterdamse School creëerden in hun tijd avantgardistische kunst, waarop toen werd neergekeken. Hoe haalden ze het in hun hoofd om opzettelijk details weg te laten? Of om schilderijen te maken van dagelijkse gebeurtenissen op grijze, regenachtige dagen? Dat was toen ongebruikelijk. Inmiddels is iedereen, ook bezoekers die moderne kunst als ‘kinderspel’ zien, het erover eens dat de schilderijen van Breitner en Witsen prachtig zijn: ze zien er inmiddels helemaal niet meer zo modern uit. Zo verandert de waardering van kunst voortdurend en nergens kun je dit zo goed zien als in het Stedelijk, zoals het door insiders wordt genoemd.

Bekijk hier de tickets en meer info >>

De openingstijden en meer:

Dagelijks: 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 22.00 uur
Kassa sluit een half uur voor sluitingstijd. (Zie website)

Een vreemde wereld, met geheimen

Een bezoek aan het Stedelijk Museum is als een reis naar een nieuwe, onbekende wereld. Sommige kunstwerken herken je als

Stedelijk museum openingstijden

Bron: https://www.stedelijk.nl/nl/bezoeken

schitterende kunst, terwijl je andere werken wel herkent als kunst, maar niet weet hoe je ze moet waarderen. Er zijn ook werken die je verwarren of verrassen. Net als in een vreemde wereld, hoef je niet alles te begrijpen. Sommige zaken blijven voor nieuwkomers geheim, maar elke keer als je in deze vreemde wereld terugkomt begrijp je hem beter. Een ontdekkingsreis naar het Stedelijk, leidt je onder meer langs:

  • De fascinerende blauwe schilderijen van Yves Klein;
  • De uitdaging om de kinderwereld te begrijpen van Karel Appel en;
  • De betwistbare grootsheid van Barnett-Newman.

Daarnaast toont het Stedelijk foto’s afkomstig uit de hele wereld, hypnotiserende videokunst en nog veel, veel meer.

Een ontdekkingsreis die elke dag van het jaar kan beginnen

Het Stedelijk heeft als doel om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze prachtige, verwarrende en onbegrijpelijke, maar toch spannende kunst. Daarom is het museum 365 dagen per jaar open. Van tien uur ‘s ochtends tot zes uur ‘s middags kun je het museum bezoeken en op vrijdagen zelfs tot tien uur ‘s avonds. Dat maakt het plannen van een bezoek wel zo makkelijk: je kunt het Stedelijk Museum bezoeken op elke dag dat je wilt. Dus plan je ontdekkingsreis maar in! Bekijk van tevoren ook de website. Daarop vind je een schat aan informatie om je bezoek tot een succes te maken, zoals speciale activiteiten voor families met kinderen.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder geplaatst worden.

Stedelijk museum openingstijden
4.8 met 4 stemmen

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.