Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland staat, zoals de naam je al doet vermoeden, geheel in het teken van allerlei sprookjes. Dit park in Enkhuizen is opgericht in 1973 en bestaat inmiddels dus al vele jaren. In deze tijd is het wel een keer verhuisd van locatie. Het park werd namelijk zo groot dat de ruimte waar zij zich nu hadden gevestigd niet groot genoeg meer was. Inmiddels is het park te vinden in het recreatiegebied Enkhuizerzand. Lees in dit artikel meer over het park. Wij wensen je heel veel plezier tijdens dit leuke dagje uit.

Bekijk hier de overnachtingen om naar Sprookjeswonderland te gaan >>

Verschillende seizoenen, Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland
Bron: http://sprookjeswonderland.nl/home/

Het park kent twee verschillende seizoen. In de zomer is het reguliere park geopend en in de winter wordt het hele park omgedoopt tot Sprookjeswinterland. Als je in die periode langs gaat, kan het zomaar zijn dat jij Sneeuwwitje tegen het lijf loopt. Tijdens deze koudere maanden staat er aan het begin van het park een mooie verlichte kerstboom die een knusse sfeer met zich meebrengt.

Attracties

Alle attracties in Sprookjeswonderland staan in het teken van sprookjes. Zo kun je bijvoorbeeld in rattenwagentjes zitten en daarmee door Hamelen heen rijden, net zoals de rattenvanger dat deed in het sprookje.

Halverwege mei komen alle geplante tulpenbollen uit en dat zorgt ervoor dat het park er fleurig uitziet. Ook is er een speciale wandeltuin aangelegd waarin verschillende levensechte beelden van exotische dieren zijn geplaatst. Door deze beelden lijkt het net alsof je door Afrika loopt.

(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=GoPp9TV8Yc4)

Praktische zaken

Als een van de weinige attractieparken in ons land is parkeren bij Sprookjeswonderland gewoon helemaal gratis. Zij hebben zelf een heel groot terrein waar voldoende plek is voor de auto. Honden zijn ook gewoon welkom hier, maar dan moeten zij wel kort zijn aangelijnd.

Een dagkaart kost 10,50 per persoon, behalve voor mensen boven de 65 jaar oud. De ouderen betalen, net als groepen met meer dan 15 personen, 9 euro entree. De prijzen van alle consumpties zijn hier ook betaalbaar, want zo is er al een ijsje voor de kinderen verkrijgbaar vanaf 60 eurocent.

Lees hier meer over de:

Voor vragen, opmerkingen of als je een review wilt plaatsen over Sprookjeswonderland, dan kan je hieronder een bericht achterlaten.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares