Efteling sprookjesbos

Het Sprookjesbos is een dichtbegroeid gebied in het Marerijk van de Efteling. De eerste attractie van de Efteling werd ontworpen door Anton Pieck en Peter Reijnders. Verspreid over zes hectare worden er verschillende sprookjes uitgebeeld, in gebouwen, in de openlucht, als beeld of als fontein. Het zijn beroemde sprookjes van sprookjesschrijvers zoals de gebroeders Grimm, Charles Perrault en Hans Christian Andersen, maar ook minder bekende sprookjes van bijvoorbeeld Koningin Fabiola. Het Sprookjesbos begon in 1952 met 10 sprookjes. Nu kun je bij een wandeling door het Sprookjesbos de volgende 29 sprookjes bekijken.

Bekijk hier de tickets met korting bij de Efteling >>

De 29 sprookjes in het Sprookjesbos.

Sprookjesbos

Bron: https://www.efteling.com/nl/park/attracties/sprookjesbos

Assepoester, De Chinese Nachtegaal, De Draak, De Indische Waterlelies, Kleine Boodschap, De nieuwe kleren van de Keizer, De Tuinman en de Fakir, De Wolf en de zeven Geitjes, Doornroosje, Ezeltje strek je, Hans en Grietje, Het Bruidskleed van Genoveva, Het Meisje met de Zwavelstokjes, Het stoute Prinsesje, Het Kabouterdorp, De Kikkerkoning, Klein Duimpje, De kleine Zeemeermin, De magische Klok, Pinokkio, Raponsje, Repelsteeltje, De rode Schoentjes, Roodkapje, Sneeuwwitje, Sprookjesboom, De Trollenkoning, Vrouw Holle en De zes Dienaren.

Van sommige sprookjes wordt er een scene uitgebeeld, van andere zie je een personage. In de aanloop naar een sprookje toe, kom je voorbij een houten bord, waarop het sprookje in het kort wordt beschreven. Wanneer je de Sprookjesbosroute volgt, kom je langs alle sprookjes. Wanneer je de weg al weet en op zoek bent naar een specifiek sprookje, kun je gebruik maken van een aantal sluiproutes. Naast de sprookjes zijn er tevens 19 muzikale paddenstoelen, een toiletgroep, een horecapunt, herdenkingsmonumenten en een openluchttheater te vinden.

In het najaar van 2019 zal het 30e sprookje geopend worden: De zes Zwanen, naar een verhaal van de gebroeders Grimm. Middelpunt van dit sprookje is een slot met een slotgracht. Het slot kan bezocht worden en met behulp van zes zwanen kan er rond en door het slot gevaren worden.

Meer attracties bekijken in de Efteling.

Review het Sprookjesbos.

Een ervaring delen? Dat kan hieronder.

Sprookjesbos
4.5 met 4 stemmen

Moderator

Alles over de leukste pretparken, attracties en nog veel meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *