Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg.

Sprookjesbos Valkenburg werd in 1950 geopend door Bruno Bruck. De Limburger werd geïnspireerd door zijn vierjarige dochtertje Ully. Sinds 1950 werd het park voortdurend gemoderniseerd en uitgebreid met nieuwe bewegende sprookjesfiguren en attracties. In 2012 werd het sprookjesbos verkocht aan de Rotterdamse zakenman Jeroen van Zwieten die het park volledig renoveerde en het in april 2013 weer heropende. Sprookjesbos Valkenburg is een wondere wereld voor jong en oud. In het sprookjesbos vind je 19 bekende sprookjes uitgebeeld. De meeste sprookjestaferelen bewegen en maken geluid.

Bekijk hier de overnachtingen om naar Sprookjesbos te gaan >>

Attracties Sprookjesbos Valkenburg.

Sprookjesbos Valkenburg

Bron: https://www.sprookjesbos.nl/

Er is volop speelplezier voor de kleintjes, maar ook een paar grotere attracties zoals het schommelschip, de draaimolen en de zweefmolen. Onder Sprookjesbos Valkenburg liggen de mergelgrotten. De grotten mag je zonder gids betreden. In de ‘Gevaarlijke Groeve’ zoals deze grotten genoemd worden, is een mini-museum aanwezig. Naast alle bekende figuren uit welbekende sprookjes zijn er ook diverse speeltuinen te vinden. Van waterspeelplaats tot een buiten- en binnenspeeltuin. Er zijn verscheidene eetgelegenheden en een picknickplaats. Het is overigens toegestaan om uw eigen eten en drinken mee te nemen met uitzondering van alcohol en andere verdovende middelen.

Toegankelijkheid en openingstijden.

Sprookjesbos Valkenburg bevindt zich op de Heunsberg. Door het bosrijke en de heuvelachtige omgeving zijn sommige paden van het park lastig begaanbaar voor mindervaliden.

  • Let op! Sprookjesbos Valkenburg is alleen op feestdagen, in schoolvakanties en in de periode van 1 juli – 31 augustus dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
  • De normale openingstijden van Sprookjesbos Valkenburg zijn vrijdag, zaterdag, zondag en woensdagmiddag.
  • De toegang voor kinderen van 0-2 jaar is gratis! Toegangskaarten kunnen met korting online worden besteld.

Voor actuele prijzen: https://www.sprookjesbos.nl/informatie/toegangsprijs/

Samenwerkingen van Sprookjesbos Valkenburg.

Sprookjesbos Valkenburg werkt samen met andere recreatiegedeeltes van Heunsberg.

  • Kasteel Valkenburg is samen met de imponerende Fluweelengrot een historische bezienswaardigheid.
  • De bekende Wilhelminatoren heeft een leuke rodel- en kabelbaan.
  • De grot van Daalhem en de modelsteenkolenmijn zijn echte publiekstrekkers.

Vraag of opmerking? Laat dan hieronder een bericht achter.

Wat vind jij?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.