Sprookjes Efteling

Een wereld vol wonderen in de sprookjes van de Efteling.
De Efteling is bekend bij velen. Behalve de speeltuinen en attracties kan er genoten worden van het prachtige Sprookjesbos. In dit bos komen sprookjes bijna tot leven. Je waant je echt even in een andere wereld terwijl je alle pracht in je opneemt. Wonderbaarlijk! Én geweldig mooi. Voor een hapje en een drankje ben je hier ook op de juiste plaats. Regelmatig komen er huisjes voorbij waar je wat kan kopen zoals koffie met een koek. Lees hieronder meer over de Sprookjes in/van de Efteling.

Bekijk hier de Sprookjes in de Efteling en meer >>

Lees meer over:

Ontdek de het Sprookjesbos van de Efteling

Als je het Sprookjesbos binnenloopt dan bestaat de mogelijkheid om een bepaalde route te volgen. Dit is echter niet verplicht. Via allerlei paadjes zou je het bos kriskras kunnen ontdekken. En dat er heel wat te ontdekken is zal je snel duidelijk worden.

Sprookjes Efteling
Bron: Efteling.com

De kaboutertjes staan vrolijk op de allerkleinsten te wachten. Voor de wat stoerdere kinderen is brullende draak zeker iets wat gezien moet worden. In de verte zie je wellicht het hoofd van Langnek verschijnen. Tevens vindt je in De Efteling ook heel wat bekendere sprookjes terug. Roodkapje is hier een voorbeeld van. Ook Doornroosje, Sneeuwwitje en Assepoester mogen niet ontbreken. Behalve deze jonge dames zijn de oudere mensen ook vertegenwoordigt. Wat te denken van de put van vrouwe Holle? Ook Hans en Grietje wonen al jaren in dit bos. Dit sprookje zie je niet alleen, je ruikt het zelfs! De geur van peperkoek streelt je neus zodra je het huisje van de heks nadert.

De Sprookjesboom

Sinds 2010 siert deze prachtige boom in het Sprookjesbos. Deze boom vertelt de mooiste sprookjes en toont hierbij vele gezichtsuitdrukkingen. Er omheen staan bankjes. Een rustmomentje voor iedereen. Even bijkomen van al het moois terwijl je luistert naar een prachtig sprookje. Als je weer helemaal op adem bent gekomen dan staat de volgende meneer al op je te wachten. De Vliegende Fakir! Deze bewoner vliegt al vele jaren rond op zijn tapijtje en laat tulpen groeien door het blazen op zijn fluit.

Bekend en minder bekend

Het ene sprookje ken je waarschijnlijk beter als het andere. De minder bekende sprookjes zijn ook zeker de moeite van het leren kennen waard! De Rode Schoentjes bijvoorbeeld! Terwijl je luistert naar het verhaal kijk je naar deze schoentjes die vrolijk dansen. Ook de Trollenkoning is een prachtig gemaakte pop. Deze koning zit in een soort boomstam. Als je te dichtbij komt zal de vloer onder je voeten letterlijk gaan trillen. Er is zoveel te zien in het Sprookjesbos. Teveel om op te noemen zelfs! De Indische Waterlelies, Repelsteeltje, Klein Duimpje… dit zijn enkele voorbeelden. Als je echt wil weten wat er allemaal te vinden is dan zou je het Sprookjesbos zelf eens moeten bezoeken! Het is een absolute aanrader!

Lees meer over het Sprookjes en het Sprookjesbos op de website van de Efteling.

Correcties, opmerkingen, toevoegingen en vragen kunnen hieronder doorgegeven worden. Nuttig artikel? Delen stellen we erg op prijs. Op deze manier kunnen we het artikel beter maken,.

Wat is jouw ervaring met de Efteling? Heb je een vraag of een opmerking? Laat dit dan hieronder weten.

Last updated: vrijdag 25 oktober 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *