Splesj

Dit waterpark in het Brabantse plaatsje Hoeven begon ooit als een speeltuin met klein zwembad. Door de jaren heen is dit park uitgegroeid tot groot waterpark. De speeltuin is er nog steeds. Niet alleen het park heeft wat metamorfoses gehad door de jaren heen, ook de naam is veranderd. Vroeger stond dit waterpark bekend als Bosbad Hoeven en zo wordt hij in de volksmond nog steeds genoemd. Al een aantal jaren is de naam van dit park Splesj. Naast Splesj is er een binnenspeeltuin Bubbles waar een aparte entree voor geldt. Bij het park is een camping en een villapark maar het park is ook als dagtrip te bezoeken.

Splesj Bosbad Hoeven

Aangezien ik zelf opgegroeid ben in Hoeven, heb ik nog goede herinneringen aan Bosbad Hoeven, zoals we het toen nog heette. Met de hele klas gingen we er zwemmen in de zomer en toen ik nog jonger was, ging ik hierheen met mijn ouders. De speeltuin was bij iedereen geliefd. Lekker schommelen of rondrijden met het treintje. En dat is wat Splesj een echt familiepark maakt. Stoere waterglijbanen voor de grote en de speeltuin voor de kleintjes. En de afwisseling van een paar uur zwemmen en daarna in de speeltuin zwemmen is zeker ideaal.

Het zwembad bestond vroeger uit twee baden en een kronkelende gele waterglijbaan bij het ondiepe bad. Later zijn hier twee glijbanen, een rode die bijna stijl omlaag gaat en een gele bij

Splesj
(Bron: https://www.molecaten.nl/splesj)

gekomen.

Spectaculaire glijbanen

Sinds 2000 is de naam Bosbad Hoeven veranderd in Splesj. Het park is eigendom van Molecaten. Er zijn zeven spectaculaire waterglijbanen, er is een spraypark en een zandstrand. Zeker de jonge bezoekers kunnen zich bij Bosbad beach en dan met name het bambino gedeelte goed vermaken

De glijbanen zijn divers, waar je bij de ene glijbaan door een trechter gaat, blij bij een volgende door het donker en bij een andere maak je bijna een vrije val. Waterglijbaan liefhebbers zullen een zeker een dag plezier hebben met het uitproberen van deze glijbanen.

Speeltuin

Bij de speeltuin is een grote roeivijver waar je kan waterfietsen. Je kunt er met een treintje rondrijden, er zijn schommels glijbanen, trampolines, alles wat je van een speeltuin kan verwachten en genoeg om een middag te vermaken.

Overnachten in de buurt van Splesj

Panjevaart

Villapark Panjevaart ligt in het gezellige Brabantse Hoeven. Een dorpje tussen Breda en Roosendaal. Het park ligt tussen de bossen. Een ideaal vertrekpunt voor wandel en fietstochten.

Het villapark ligt tegen Splesj aan.

Opmerkingen, toevoegingen of correcties kunnen hieronder geplaatst worden. Nuttig artikel? Delen stellen we op prijs.

Last updated: vrijdag 5 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *