Speelstad Oranje is helaas gesloten

Tot halverwege 2015 is Speelstad Oranje een overdekt attractiepark voor kinderen geweest in het gelijknamige dorpje. Het heeft het formaat van 4 voetbalvelden, dus groot genoeg om jezelf de hele dag te vermaken. Het park had ook een park met vakantiebungalows erbij, waardoor je nog langer pret kon hebben. Deze heette eerst Pipodorp en daarna Vakantiepark Oranje.

Attracties in Speelstad Oranje.

Speelstad Oranje

Bron: http://www.speelstadoranje.nl/

In het park waren heel erg veel attracties te vinden voor kinderen tot ongeveer 10 jaar oud. Er waren ongelofelijk veel glijbanen, draaimolens en trampolines te vinden. Voor de waaghalzen onze ons, was er een eng spookhuis waar je een bezoekje aan kon brengen.

Een van de bekendste attracties was sinds 2009 de Wacky Worm. Dit is een achtbaan speciaal voor kinderen gemaakt en daar mochten dan ook zeker geen ouders in. Deze is toen ter tijd geplaatst als vervanging van de Tornado. Dit was ook een achterbaan maar dan geinspireerd op de Fabeltjeskrant. Langs de kant zag je allemaal figuren uit deze serie staan, zoals bijvoorbeeld meneer de uil.

Geschiedenis

Hennie van der Most is de oprichter van Speelstad Oranje. Hij is een Nederlandse ondernemer die oude en vervallen bedrijfspanden opkoopt. Deze renoveert hij vervolgens tot leuke plekken, zoals horeca gelegenheden of amusementenparken zoals Speelstad Oranje. Dit was vroeger een oude zetmeelfabriek, maar was al langere tijd niet meer in gebruik. Het heeft daarna vele jaren succesvol als amusementenpark gefungeerd. In 2011 werd het park zelfs uitgeroepen tot beste attractiepark van ons hele land door Zoover. Deze consumentensite doet hier jaarlijks onderzoek naar en verkoos dat jaar Speelstad Oranje.

Sluiting van het park

Helaas kwamen er steeds minder bezoekers naar Speelstad Oranje toe en werd er in het voorjaar van 2015 besloten om het park te gaan sluiten. Dit heeft uiteindelijk nog een half jaar geduurd, want het park was voor het laatst open op zondag 27 september 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *