Snelste achtbanen in Nederland

Ben jij een enorme snelheidsduivel en vindt je het helemaal fantastisch om je dag door te brengen in diverse achtbanen? Wij hebben voor jou het een en ander op een rijtje gezet, zodat jij zeker weet waar je moet zijn aankomend pretparkseizoen. Lees hieronder meer over de snelste achtbanen in Nederland.

Bekijk hier de aanbiedingen voor Walibi Holland >>

Wat zijn de snelste attracties & achtbanen?

 1. De allersnelste achtbaan van Nederland bevindt zich in Walibi Holland, met zijn 106 km per uur is hij al sinds 2002 koploper in het rijtje. De Goliath gaat niet over de kop, maar met zijn hoogte en snelheid maakt hij een enorme indruk.
 2. Snelste achtbanen in Nederland

  Bron: https://www.walibi.nl/nl/rides/thrills/goliath

  Op plaats 2 bevindt zich de Gold Rush in Slagharen. Het park beschikt maar over twee achtbanen, en deze is de snelste met zijn 95 km per uur. Een ritje is wel kort, het duurt maar 50 seconden. In de zomer van 2018 opent in Toverland een nieuwe achtbaan, een zogenaamde wingcoaster. Met ook 95 km per uur topsnelheid, zal hij de 2e plek moeten delen met de Gold Rush.

 3. Op de 4e plek zien we de Baron 1898, uit de Efteling. Deze achtbaan werd gebouwd in 2015 en haalt op het snelste traject 90 km per uur.
 4. Net zoals de Baron de 90 km per uur aantikt doet de houten achtbaan uit Toverland dat ook. De Troy is de snelste houten achtbaan van Nederland.
 5. In Walibi bevindt zich de Xpress: Platform 13, deze tikt ook de 90 km per uur aan.
 6. In 2016 opende in Walibi Lost Gravity, met zijn 87 km per uur goed voor een 7e plek.
 7. Op plek 8 en 9 vinden we de Robin Hood en de Condor uit Walibi, beiden goed voor 80 km per uur. De lijst sluiten we af met Speed of sound, eveneens in Walibi, met 75 km per uur.

Welke achtbaan is jouw favoriet?

Waarom is deze achtbaan jouw favoriet en vind jij die achtbaan snel gaan? Laat ons dit dan weten door hieronder het formulier in te vullen.

Snelste achtbanen in Nederland
4.6 met 34 stemmen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *