Snelste achtbanen in België

Ben jij helemaal dol op achtbanen en kan het voor jou nooit snel genoeg gaan? Ben je een beetje uitgekeken op de Nederlandse pretparken. België is niet eens heel ver weg en het lang beschikt over diverse pretparken met de allersnelste achtbanen. Hieronder een lijstje voor jou met de top 10 snelste achtbanen van België. Lees verder over de snelste achtbanen in België.

Bekijk hier de snelste achtbaan bij Walibi >>

De snelste achtbanen in België, welke?

 • Snelste achtbanen in België
  Bron: https://www.walibi.com/belgium/be-nl/attracties/thrills/cobra

  De allersnelste achtbaan van België vindt je in Walibi Belgium, de Pulsar werd gebouwd in 2016 en is met zijn 101 km per uur de snelste achtbaan van het land. Je wordt in deze achtbaan voorwaarts en achterwaarts gelanceerd. Dubbel plezier dus.

 • Op nummer 2 vinden we Anubis the ride in Plopsaland de Panne kun je een ritje maken in deze rollercoaster, welke werd gebouwd in 2009 en een topsnelheid van 90 km per uur behaald.
  Psyké underground is de achtbaan die we op de derde plek terug vinden, eveneens als de nummer 1 bevindt deze achtbaan zich in Walibi Belgium. Gebouwd werd de rollercoaster in 1982, en na een aantal jaren gesloten te zijn geweest is deze in 2013 weer geopend. De achtbaan haalt op zijn top 85 km per uur.
 • Op een gedeelde nummer 4 vinden we de Typhoon uit Bobbejaanland, deze achtbaan racet met 80 km per uur door het park. Dit doen de Weerwolf en de Vampire in Walibi ook.
 • Op nummer 7 staan de Boomerang uit Bellewaerde en de Cobra uit Walibi, beiden met een top snelheid van 75 km per uur.
 • Op 9 vinden we Heidi: The ride uit Plopsaland, met 71 km per uur.
  Plaats 10 is voor de Oki Doki in Bobbejaanland met een topsnelheid van 58 km per uur.

Benieuwd naar hoe snel de Pulsar in Walibi België gaat? Kijk dan de filmpjes op Youtube.

Wat vind jij de allertofste achtbaan van heel België? Laat ons dit dan weten door hieronder het formulier in te vullen. We zijn benieuwd naar je reactie.

Last updated: vrijdag 5 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares