Snelste achtbaan ter wereld

Snelste achtbaan ter wereld

Vraag: wat is nou een aantrekkelijk pretpark zonder uitdagende en snelle achtbaan? Naar de aanwezigheid van een snelle achtbaan wordt zeker door kinderen ook altijd als eerst geïnformeerd als het thema pretpark ter sprake komt. Het is de snelheid, de lancering en de enorme adrenalinestoot die achtbanen zo aantrekkelijk maken. Veel kinderen vragen zich af wat nou eigenlijk de snelste achtbaan ter wereld is. Hier het antwoord.

Wat is de snelste achtbaan ter wereld?

Spoor in de vorm van cijfer 8

Snelste achtbaan ter wereld

Bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Formula_Rossa

Maar eerst even dit; een achtbaan was aanvankelijk een spoor die de vorm van het cijfer 8 had. Op de knoop stond een brug, zodat de ene lus als het ware onder de andere door liep. Maar wat is nou dan de snelste achtbaan op de planeet? Om de spanning er in te houden beginnen we met de nummer tien op de lijst van snelste achtbanen op aarde. Dat is de Intimidator 305, die een topsnelheid van 140 kilometer per uur kan bereiken.

Maximale snelheid
Op plaats negen en acht staan respectievelijk de Leviathon met 148 kilometer per uur en de Millennium en de Ring Force met 150 kilometer. In de snelheidslijst staan vervolgens de Steel Dragon (153 km/u) en de Ring Racer met 167 kilometer per uur. Met een maximale snelheid van eveneens 167 kilometer per uur volgt Superman the Escape en de beruchte Dodanda bekleedt plek vier. De Dodonda is in staat de 172 kilometer per uur aan te tikken.

Formula Rossa

De top drie? Het brons in de strijd om de snelste achtbaan ter wereld is Top Thrill Dragster met een top van – schrik niet- 190 kilometer per uur. Nog veel harder gaat de nummer twee, de King Ku met liefst 206 kilometer per uur. Op eenzame hoogte staat echter de Formula Rossa. Deze achtbaan bereikt de duizelingwekkende snelheid van liefst 240 kilometer per uur. De snelste achtbaan op aarde staat in Ferrari World in Abu Dhabi. Ferrari World is het grootste overdekte recreatiepretpark ter wereld en dat juist op deze plek de snelste achtbaan er wereld staat, is gezien de link met Ferrari eigenlijk ook allesbehalve een verrassing. De snelheid wordt bereikt met behulp van een hydraulisch systeem dat ook toegepast wordt bij de lancering van een vliegtuig vanaf het vliegdekschepen. De Formula Rossa bereikt de topsnelheid overigens al binnen vijf tellen. Een werkelijk onvergetelijke ervaring dus een ritje in deze achtbaan, die je bijna letterlijk met het hart in de keel doorstaat.

Enkele filmpjes van de Formula Rossa in Ferrari World in Abu Dhabi:

Bekijk hier de mooiste achtbanen.

Ben jij wel eens in een snelle achtbaan geweest? Laat dit dan hieronder weten.

Snelste achtbaan ter wereld
4.7 met 69 stemmen

3 Berichten

PretparkenNederland

34 minuten ago

Ben jij wel eens in de snelste achtbaan geweest? Zo ja, we zijn ontzettend benieuwd naar jouw ervaring.

PretparkenNederland

33 minuten ago

Welke achtbaan vind jij eigenlijk heel erg snel gaan?

PretparkenNederland

33 minuten ago

Welke zou jij durven ervaren?

Leave Comment

Over ons

Wij zijn een jong en enthousiast team dat dagelijks werkt aan Pretparken Nederland met als doel een informatieve en leuke website te creëren voor pretparkbezoekers. Wij zijn zelf enorm fan van het bezoeken van een pretpark.

Feedback

Om de website en de inhoud te verbeteren ontvangen wij graag feedback. Wat kan er in jouw ogen beter, wat ontbreekt er en wat vind je juist goed? Stuur dan een e-mail naar tips@pretparkennederland.nl.