Slagharen attracties

In het oosten van Nederland, bij het plaatsje Slagharen bevindt zich attractiepark Slagharen. Het park viert dit jaar haar 55-jarig jubileum en behoort inmiddels tot één van de populaire attractieparken in Nederland. Het park is gestart als Ponypark Slagharen, waarbij pony’s centraal stonden en kinderen pony konden rijden. In de loop van de jaren zijn er meer en meer attracties bij gekomen en werd het tijd om Ponypark in te wisselen voor Attractiepark. Inmiddels is het park om in verband met de dierenwelzijn ook gestopt met pony’s. Naast het attractiepark staat ook vakantiepark, een camping en een waterpark. Zo is er voor iedereen wel iets voor zijn of haar gading te vinden.Lees hieronder meer over de attracties zoals Free Fall en de Apollo.

Bekijk hier alle attracties >>

De attracties van Slagharen.

Attractiepark heeft vele attracties, waarbij sommige attracties ware klassiekers zijn en al sinds de beginjaren van het park aanwezig waren. Ook zijn er in de afgelopen jaren veel nieuwe attracties bijgekomen. Enkele van de populairste attracties van attractiepark Slagharen:

Slagharen attracties
Bron: https://www.slagharen.com/nl/attracties
  • Free Fall: De Free Fall is een toren van meer dan 40 meter met rondom stoelen, waar je op kunt zitten en stevig vastgezet wordt. Je wordt dan 40 meter omhoog gebracht en dan is het afwachten. Volledig onverwachts gaan dan de remmen los en suis je pijlsnel naar beneden. Dit gaat zelfs zo snel dat je enkele seconden gewichtsloos bent.
  • De Apollo: De Apollo is één van de oudste en meest kenmerkende attractie van het park. De attractie valt in het hele park op op omdat het uit een gigantische ronde maan bestaat. Hieromheen hangen schommelstoelen waar je op plaats kunt nemen. Je zweeft en zwiert dan net als de echte astronauten van de Apollo om de maan heen.

Meer attracties in attractiepark

  • Gold Rush: De Gold Rush is een mega spannende triple launch achtbaan. In de Gold Rush wordt je maar liefst drie keer van tot een snelheid van 95 kilometer per uur gelanceerd, waarvan eenmaal achteruit. Op de top van de achtbaan zit je op 33 meter hoogte, waarna je naar beneden stort en tweemaal over de kop vliegt.
  • De Enterprise: De Enterprise lijkt op een reuzenrad, maar start op de grond. Wanneer je hier instapt, denk je dat het wel mee zal vallen, want het gaat heel rustig, Maar dan komt de Enterprise ineens los van de grond en draai je harder en harder. Op een gegeven moment ga je zo hard, dat je amper in de gaten hebt dat je over de kop gaat en ook voor een moment gewichtsloos bent.
  • Ripsaw Falls: Een attractie met water mag natuurlijk ook niet ontbreken. De Ripsaw Falls is een echte wildwaterbaan. Je stapt in boomstam en je gaat het water op. Je wordt net omhoog getrokken, waarna je ineens naar beneden stort. Een nat pak, daar ontkom je niet aan. Na enkele stroomversnellingen kom je uiteindelijk weer veilig, maar nat aan.
  • Monorail: Heb je even genoeg van al die spannende attracties? Stap dan in de monorail hoog boven het park. Hier kun je even bijkomen en ondertussen van het uitzicht over het park genieten. De monorail zweeft over en langs verschillende attracties, zodat je alvast kunt plannen wat je volgende attractie wordt.

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen per e-mail toegezonden worden aan info@pretparkennederland.nl. Nuttig artikel? Delen stellen we enorm op prijs.

Bekijk hier meer over Slagharen.

Wat vind jij een unieke attractie in het pretpark en waarom? Laat dit hieronder weten. 

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares