Schildpaddencentrum Nederland

Schildpaddencentrum Nederland

Schildpadden zijn er in vele maten en soorten, maar ook in vele leeftijden, want schildpadden kunnen erg oud worden. Helaas zijn er ook veel schildpadden die in Nederland gehouden worden, maar waarbij de eigenaren uiteindelijk niet meer in staat zijn voor verzorging van de schildpadden. Of nog erger, zeldzame schildpadden worden illegaal ingevoerd en daarna in beslag genomen. Daarom heeft Schildpaddencentrum Nederland zich tot doel gesteld om schildpadden op te vangen van particulieren en instanties in hun locatie in Alphen aan de Rijn.

Bekijk hier de overnachtingen om naar het Schildpaddencentrum te gaan >>

Doelstellingen Schildpaddencentrum Nederland

Schildpaddencentrum Nederland
Bron: https://www.schildpaddencentrum.nl/

Niet enkel opvang van schildpadden is een doelstelling van Schildpaddencentrum Nederland. Een ander doel is voorlichting geven over de verzorging van schildpadden. Een schildpad nemen doe je namelijk niet zomaar. Alle informatie hierover kun je hier krijgen. Daarnaast is educatie een uitermate belangrijke doelstelling. Kinderen en volwassen leren alles over schildpadden, hun leefterreinen en of schildpadden wel geschikt zijn als huisdier. Hiervoor kun je een bezoek brengen aan Schildpaddencentrum Nederland. Een bezoek is niet enkel een leuk dagje uit tussen interessante dieren, maar je leert er ook ontzettend veel van.

Het schildpaddencentrum

In het schildpaddencentrum leven allerlei soorten schildpadden, zoals de Roodwangsierschildpad, de Zaagrugschildpad, en de Weekschildpad. Ook kun je er bijzondere exotische schildpadden bewonderen, zoals de Chinese driekielschildpadden, de Griekse landschildpadden en de Afrikaanse sporenschildpadden. Er is een zo natuurgetrouwe omgeving voor de schildpadden gebouwd, zodat ze zich helemaal thuis voelen. Alle schildpadden die er te zien zijn, zijn opgevangen, er worden geen schildpadden uit de natuur gehaald om tentoon te stellen of aangekocht. De entreegelden die bezoekers betalen komen volledig ten goede aan de opvang van de schildpadden.

Arrangementen

Je kunt arrangementen boeken, waarbij je onder begeleiding van een rondleiding door het schildpaddencentrum krijgt. Ook kun je een arrangement boeken voor je kinderfeestje. Je hebt zo dan zowel een leuk en gezellig verjaardagsfeestje, maar ook een heel leerzaam verjaardagsfeestje. De kinderen worden ook nog verwend met een presentje, snacks, patat en drinken. Tijdens het verjaardagsfeestje krijgen kinderen een rondleiding en wordt er daarna een speurtocht gedaan.

Meer parken.

Vragen of opmerkingen, laat dan hieronder een bericht achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *