Samenwerking Efteling met Wehkamp

Waarom samenwerking beter is dan concurrentie.
Het overleven van de sterkste wordt in het bedrijfsleven overal toegepast en gepromoot. De regel is dat je, om aan de top te blijven, alles moet doen wat je kunt om de ‘topspeler’ in jouw vakgebied te zijn en te blijven. Zelfs als dat betekent dat je kokende olie moet gooien naar je tegenstanders. “Eet of wordt gegeten!”: zegt men ook wel eens. Maar deze gedachte is eigenlijk een grote valkuil. Het wakkert het concurrentievermogen van bedrijven aan, niet de samenwerking. En als we logisch nadenken, kunnen we alleen maar concluderen dat de mensheid enkel zo ver is gekomen door samen te werken. Niet door elkaar dingen voor de voeten te gooien of het elkaar moeilijk te maken. Wehkamp en de Efteling hebben deze boodschap goed begrepen.  Lees hieronder meer over de samenwerking van de Efteling met Wehkamp en hoe de artikelen te koop zijn.

Bekijk hier de Efteling artikelen bij de Wehkamp >>

Op welke manier werken ze samen?

Samenwerking Efteling met Wehkamp
Bron: https://www.wehkamp.nl/speelgoed-games/efteling/alle-efteling-artikelen/C25_EFT_EF0/

Alle Efteling artikelen waren voorheen enkel te koop in de Efteling-shop(s). Maar sinds kort is het mogelijk om het Efteling speelgoed, leuke Efteling babyartikelen, knuffels en kleren om je te verkleden, te kopen in de online winkel van Wehkamp. De reden van deze samenwerking is niet alleen omdat zowel Wehkamp als de entourage van de Efteling begrepen hebben dat ze sterker staan op de markt door samen te gaan werken. Er is ook grote vraag naar de Efteling-artikelen.

Mensen waren verplicht naar de Efteling te gaan om de artikelen te kopen. Sinds de samenwerking met Wehkamp hoeft dit niet meer. Uiteraard wil dit niet zeggen dat de Efteling meer dan genoeg bezoekers heeft. Beide hebben namelijk besloten om ook samen te gaan werken op gebied van marketing.

Nieuwe klanten en bezoekers is voor zowel Wehkamp als de Efteling belangrijk. Zelfs al openden ze hun deuren meer dan 60 jaar geleden, ervaring is niet altijd genoeg om een sterk concurrerende markt voor te blijven. Maar doordat de Efteling mensen verwondert en Wehkamp mensen verrast, zullen ze ongetwijfeld een ongekende vernieuwing brengen met hun samenwerking. De Efteling artikelen zijn te bestellen via de webshop van de Wehkamp.

Correcties? Stuur deze per e-mail. Vragen? Reageer hieronder.

Last updated: woensdag 17 juli 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0Shares